Ceres Roura, la primera empresa de l’Estat espanyol en la fabricació i disseny d’espelmes amb seu a Figueres, s'obre pas en els sectors del càtering i la restauració. Des d'una nova divisió, Ceres Roura Càtering, la marca llança al mercat un nou catàleg d’espelmes i complements més utilitzats en l’hostaleria, amb un format de venda especial per al cash&carry, la restauració i el càtering. L'empresa preveu la comercialització de la gamma tant al mercat espanyol com a Europa, començant per Itàlia, amb clients potencials que ja s'han interessat per la nova producció. L'objectiu de la direcció és incrementar un 10% la facturació a través de l'impuls a aquesta nova línia de negoci.

L'empresa familiar, amb un 70% de la producció destinada a la gran distribució, s'està posicionant també en el segment del jardí i les floristeries, les botigues de regal i decoració. Ceres Roura compta amb una plantilla total de 48 treballadors i acaba de potenciar el seu staff amb la incorporació d'un nou Key Account per impulsar la venda dels seus productes als nous mercats. Actualment està produint per a França, Anglaterra, Itàlia, Portugal, Grècia, Suïssa, Finlàndia, Marroc, i Corea del Sud. Va tancar el 2014 amb una facturació de 8,8 milions d'euros i compta amb un pressupost de 9,5 milions per al 2015.

Ceres Roura Càtering

La divisió especialitzada per a l’hostaleria ofereix des de les espelmes bàsiques i típiques de color marfil en les mides més comunes, fins a les formes i dissenys més innovadors: espelmes flotants a granel, gots transparents amb i sense perfum, així com els suports de vidre per a tots els models. No obstant això, la novetat rau en el disseny del packaging del producte. Es tracta de caixes de cartró de gran format, dissenyades pensant en el cash&carry i en l'usuari final, impreses amb les característiques del producte de manera que es pot veure el tipus d’espelma que es troba a l'interior, les mides, la seva durada, etc. L'absència de plàstics retràctils i etiquetes es converteix en el gran avantatge per a aquest tipus de clients, no només per la comoditat, sinó també per la rebaixa en els preus que poden obtenir.

Desenvolupament de nous productes per a la decoració

En línia amb la seva estratègia empresarial de desenvolupament de productes funcionals i decoratius, Ceres Roura acaba de llançar al mercat una nova espelma pensada específicament per espantar els mosquits en espais d'interior. Es tracta d'un producte natural, lliure d'insecticides per no danyar la capa d'ozó, elaborada amb una fórmula pròpia on la barreja justa d'essència de llimona i extracte de claus li confereixen les propietats funcionals. Després dels assaigs realitzats, l'empresa presenta la nova espelma com la solució efectiva per mantenir les finestres obertes a l'estiu sense por de les picades de mosquits. Deixa un ambient perfumat agradable dins les habitacions amb un toc de cítric i frescor. El nou producte es comercialitza en els sectors de la gran distribució i jardí i es presenta en got de vidre de colors. S'amplia la gamma amb la versió específica per espantar les mosques, amb geraniol, ingredient que s'extreu l'oli de gerani.

Ceres Roura

Ceres Roura es dedica a la fabricació, disseny i distribució d'espelmes de cera dirigides a diferents sectors fa més de cent anys. El creixement constant de la saga empresarial durant cinc generacions s'explica en l'aposta per la innovació, modernització i qualitat, amb la utilització de les millors matèries primeres per a l'elaboració del producte: espelmes perfumades, anti-mosquits, decoratives, litúrgiques i productes complementaris , en el seu conjunt més de 1.500 referències.