Tres centres de negocis de Catalunya han rebut la màxima distinció de qualitat en el marc del procés de categorització dels centres de negocis de tot Espanya que des de fa mesos està portant a terme l'auditoria internacional líder en certificacions TÜV Rheinland i l'Associació Espanyola de Centres de Negocis (ACN). El Centre de Negocis CINC Barcelona ha rebut la màxima qualificació de tots els centres de l'estat espanyol, i és un dels dos de tot el país que rebut 5 estrelles. El Centre de Negocis CINC Girona és el tercer de tot l'estat en rebre la millor puntuació, amb una categoria de 4 estrelles superior i a un pas de la cinquena.

Aquesta categorització, en el qual han participat més de 120 centres de tot l'estat, defineix uns requisits o estàndards de qualitat que regulen els serveis i la operativa d'un centre de negocis amb criteri professional, d'una forma similar al funcionament dels hotels amb les estrelles.

Per a confegir la categoria dels centres de negocis s'han analitzat en profunditat els serveis i l'operativa professional com ara les instal·lacions (ubicació, neteja, manteniment, accés, seguretat, accessibilitat, climatització, tecnologia de connexió telefònica, audiovisual), serveis oferts (tipologia, disponibilitat, flexibilitat i equipament de despatxos, sales de reunions, d'actes, formació, zones comunes, domiciliacions, secretariat, espai per a contingències), servei del personal del centre (estudis, dedicació, idiomes, càrrec), serveis addicionals (càtering, missatgeria, hostesses, serveis de traducció), actes organitzats com ara networkings, entre d'altres.

Aquest procés d'establir categories als centres de negocis, segons el president de l'ACN Eduardo Salsamendi, "és una veritable eina pionera a Europa que apareix en un moment en el qual el sector està madur, amb una sòlida experiència, fort, en creixement i clarament professionalitzat".

La seu dels Centres de Negocis CINC a Barcelona ha sigut un dels dos centres de tota Espanya que ha rebut la màxima distinció, les 5 estrelles, alhora que és el que ha obtingut la màxima puntuació. La seu de CINC Barcelona (www.cinc.com) es va inaugurar l'any 2007 i és encara avui dia el centre de negocis més gran de tota l'Europa continental, amb més de 7.000m2. Està ubicat al districte de la innovació de la ciutat comtal, el 22@, i a les seves instal·lacions hi ha ubicades empreses de gran renom nacional i internacional com ara American Express, LinkedIn, Lufthansa, La Caixa, Easypromos, entre d'altres. El Centre de Negocis CINC Girona també ha rebut una excel·lent distinció amb la qualificació de 4 estrelles superior, a un pas de la cinquena estrella. Inaugurat l'any 2003, en aquell moment va ser un dels centres de negocis pioners a les comarques gironines.

"El funcionament d'un centre de negocis és similar al que seria un hotel d'empreses. Es disposa d'un espai propi que seria el despatx, i d'uns espais comuns com ara sales de reunions, juntes, actes, zona de descans, menjador, recepció i hall, alhora que es comparteixen despeses de neteja, manteniment, seguretat, internet, aigua, electricitat, secretariat, entre d'altres", afirma Enric Urreta, director dels Centres de Negocis CINC. Ubicar l'empresa en un centre de negocis és una pràctica força estesa a la resta del món, i que està experimentant un elevat creixement els últims anys a Espanya, donat els temps de canvis que estan experimentant les empreses i gràcies a la flexibilitat, rapidesa i estalvi que suposa estar en un centre d'aquestes característiques.

CINC (Centre Internacional de Negocis de Catalunya) és una empresa familiar que es va iniciar a Figueres en el món de l'assessoria d'empreses i dels centres de negocis l'any 1992. L'empresa avui en dia compta amb uns 70 treballadors i amb tres seus a Catalunya a Figueres, Girona i Barcelona.