La CUP s’emmiralla amb «La Fàbrica de les Arts» de Carcassona per impulsar un equipament d’ensenyament artístic a Figueres

Colomer considera que Figueres no ha de destinar 320.000 euros públics al Festival Acústica

Xavier Colomer durant el debat electoral organitzat per l'EMPORDÀ

Xavier Colomer durant el debat electoral organitzat per l'EMPORDÀ / JORDI CALLOL

Emporda.info

La CUP de Figueres vol estrènyer les relacions entre el teixit associatiu, l’administració pública, artistes i creadors. Consideren que cal impulsar polítiques culturals que arribin a tota la ciutat i al llarg de l’any. És en aquest sentit que la formació independentista assenyala que l’últim ple d’aquest mandat es van atorgar 80.000 euros més a la partida de 240.000 euros del pressupost municipal que ja es destinen al Festival Acústica. Per Xavier Colomer, cap de llista de la CUP, «gastar 320.000 euros en 4 dies no es correspon a una ciutat amb les necessitats estructurals i la dimensió de Figueres».

Per altra banda, la CUP vol impulsar un equipament municipal d’ensenyament artístic que agrupa en un mateix espai una escola de belles arts, escola de música, dansa i art dramàtic. El model que proposen té com a referència «La Fàbrica de les Arts» de Carcassona. Un espai que engloba la formació i la creació artística.

En relació amb les entitats culturals de la ciutat, Colomer considera que cal un major suport des de l’ajuntament. «Les entitats, siguin culturals o de qualsevol tipus, funcionen gràcies a persones que tenen ganes de treballar pel bé col·lectiu, oferint diferents activitats a la ciutadania. El que no pot ser és que cada dia hagin de dedicar més temps a la burocràcia i menys a fer les activitats». Per això proposen que l’ajuntament tingui serveis tècnics que ajudin a les entitats a demanar i justificar les subvencions que reben i a donar-los suport en totes aquelles necessitats que tinguin. En aquest sentit, la candidatura proposa reforçar l’estructura del Servei de Cultura amb els recursos humans i econòmics necessaris per poder planificar i desenvolupar polítiques culturals amb garanties i aconseguir resultats a mig i llarg termini en el foment de la cohesió social i la creació. En referència a la cohesió social a través de la cultura, la CUP també proposa millorar l’ús de les biblioteques escolars com a biblioteques de barri i promocionar-les, així com reforçar les festes majors i la cultura popular perquè siguin un eix vertebrador del teixit social de la ciutat.