Masquef: "El futur està a les mans dels joves"

Junts per Figueres organitza una trobada a El Pati per respondre a les preocupacions del jovent

Jordi Masquef i Pere Montserrat. | MARIA FARIÑA

Jordi Masquef i Pere Montserrat. | MARIA FARIÑA

Jordi Masquef i Pere Montserrat han destacat la importància de la participació dels joves en la política de la ciutat com a prioritat de Junts per Figueres en una trobada celebrada al Restaurant El Pati de Figueres aquest divendres 19 de maig a la tarda.

L'alcaldable i el candidat de vint-i-un anys d'edat han respost les preguntes d'una trentena d'assistents en temes com la seguretat de la ciutat, les malalties mentals o les activitats esportives i d'oci.

Junts ha defensat el seu programa electoral organitzat en les propostes a llarg, mitjà i curt termini, posant el focus en la seguretat, la neteja i l'habitatge, permetent que els assistents hi diguessin la seva. D'aquesta manera, Masquef ha recalcat les paraules de Montserrat: "El que volem els joves, ho hem de decidir els joves".

En aquesta línia, l'alcaldable ha encoratjat els assistents a participar en les eleccions del dia 28 afirmant que és la millor forma per manifestar la rebel·lia del col·lectiu i exercir el seu dret lliurement.

"Aquí no hem vingut a vendre propaganda, simplement volem que la gent pugui participar en la vida política, perquè joves s'han d'implicar en la ciutat" hi afegia Montserrat.

L'educació també han estat punts clau, perquè, segons Masquef, "els estudiants no marxin a Girona i Barcelona, o si més no tornin a Figueres". També ha assegurat que es mantenen negociacions amb les principals universitats de Catalunya per poder oferir una oferta d'estudis a la ciutat.

També s'ha destacat la necessitat de fer una ciutat més amigable i crear un ecosistema d'oportunitats a través d'un departament de captació d'inversions per garantir les sortides professionals, i d'aquesta manera atraure empreses verdes a la ciutat.

[object Object]

Jordi Masquef ha confiat en Pere Montserrat per posar en contacte la política amb el sector més jove de la ciutat. "És una dada objectiva que la societat figuerenca s'està envellint, i per tant necessitem sabia nova". L'alcaldable ha descrit el candidat, de només vint-i-un anys, com una persona responsable i amb iniciativa des del mateix moment en què es va posar en contacte amb ell, el 2015, per organitzar la cursa de les Escolàpies de Figueres. Ara, amb vint-i-un anys, Montserrat estudia ciències de l'educació Física i és entrenador de futbol de la Unió Esportiva de Figueres. Assegura que s'identifica amb el projecte de Junts per Figueres, i que la seva intenció és poder apropar la realitat política als joves de la seva edat, perquè aquest sector "s'impliqui en el que passa a Figueres".