En les votacions al ple d'investidura de Castelló d'Empúries, els partits de Junts (1), CUP (2) i UDEM(1) s'han abstingut, el què ha permès a Salvi Güell (ERC) obtenir l'alcaldia, agafant altra vegada la vara d'alcalde per tercera legislatura.

Un cop constituït el nou Ajuntament, Fernando Fernández, de Ciutadans, ha destacat la seva voluntat de sumar en el nou consistori, tot i saber que "vindran moments complicats per la situació política", el seu objectiu, ha dit, és cercar acords pel bé del municipi.

D'altra banda, Agustí Ayats, de SOM, ha tingut paraules pel seu cap de llista de la candidatura, Nicola Bruzzese, ja que en aquest moment té una altra lluita que no li ha permès formar part del plenari. SOM ha demanat a l'alcalde que "estigui per sobre les sigles del partit", ja que és la figura que representa al poble.

La CUP, amb Joan Basí al capdavant, s'ha estrenat a la Sala Gòtica de l'Ajuntament Castelló d'Empúries, deixant clar el seu compromís a la "lluita al carrer amb un peu a les institucions".

Salvi Güell, ha estat negociant amb diferents partits polítics, "ens donem uns 10 dies per arribar a un acord, i formar un govern, sigui amb pacte estable o minoria". Ha afegit que "la simbologia és important, i abstenir-se en un ple, per a nosaltres, significat molt".