02 de juny de 2019
02.06.2019
Llançà

ERC Llançà proposa un govern de consens a Junts i Alternativa sense el PSC

Els republicansde Guillem Cusí van iniciar ahir la ronda de contactes amb les diferents formacions amb la intenció de sumar una majoria i tenir l'alcaldia

02.06.2019 | 18:54
Guillem Cusí, alcaldable d'ERC, durant la nit electoral.

La candidatura d'ERC de Llançà encapçalada per Guillem Cusí va aconseguir diumenge quatre dels onze regidors del plenari, convertint-se així en la força més votada. Junts per Catalunya i PSC van empatar a tres regidors i Alternativa per Llançà en va obtenir un.

Aquest diumenge ERC ha anunciat que ha proposat "un gran acord de consens" a Junts i APL amb la finalitat de generar un govern de majori ampli amb vuit regidors. Avui mateix també han comunicat al PSC de Francesc Guisset que la proposta no inclou "la seva presència".

Esquerra explica que "la cerca d'un gran acord de consens i la confecció d'un govern plural", és el motiu que ha empès als republicans "a encapçalar aquest projecte. La proposta consisteix en aglutinar els gairebé 1.800 vots que sumen les tres formacions i que suposen més del 70% de l'electorat, vuit regidors dels onze del consistori".

Segons ERC "si bé, els independents d'APL han acceptat la proposta d'inici, els post convergents traslladaran aquesta a la seva militància. El possible acord representaria els quatre anys d'alcaldia per ERC i una remodelació integral del cartipàs municipal".

El cap de llista i portaveu dels republicans Guillem Cusí, manifesta que "hem de treballar en positiu, volem oferir al poble de Llançà el govern més representatiu de la història i amb el màxim consens possible".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook