A l'alcaldable del Partit Popular de Figueres, Maria Àngels Olmedo, no li ha fet cap gràcia que ahir, el cap del llista de Ciutadans, Héctor Amelló, proclamés la necessitat de concentrar el vot constitucionalista en Cs "perquè el PP pot quedar-se sense representació a l'ajuntament i aquests vots no comptaran i el PSC pactarà amb ERC si veu que poden governar junts"

Olmedo ha reaccionat amb un dur comunicat, mitjançament el qual es pregunta si Ciutadans "no té res millor per oferir a l’hora de demanar el vot, que hagin de recórrer al joc brut de manera tan barroera?". Segons la candidata del PP, adreçant-se directament a Amelló: "queda acreditat que no té una ideologia pròpia i que ha d’anar a atacar al pretès enemic per poder rescatar els vots que li manquen".

"Ciutadans, és un partit ple de contradiccions i incoherències que ha promès molt i complert poc. Amb les seves declaracions, mancades d’elegància i evident debilitat, ratifica la seva deriva en el marc electoral. La seva incapacitat per fer un programa propi, l’absència de contingut i la desconeixença de les necessitats reals de Figueres, mostren l’absoluta carència de preparació de la qual n’ha fet una bandera", diu Olmedo, abans de recordar a l'alcaldable de Cs "que nosaltres no som l’enemic, n’hi ha molts altres capaços d’ensorrar la seva ciutat, la qual, veiem, no estima gaire. El seu gran error és que està mirant egoistament per vostè, per la seva persona i no per la col·lectivitat i la ciutat. La manca d’experiència i l’excessiva joventut del partit, demostra que si no té res més per oferir, el que ha de fer, és seleccionar acuradament els veritables enemics de Figueres i indubtablement, la Vila, se’n beneficiarà".