Figueres 2030. Aquest és el nom de la regidoria que posarà en marxa Junts per Figueres en el proper govern municipal i que tindrà com a objectiu dissenyar el model de ciutat a llarg termini. Aquesta nova àrea, proposada per l'alcaldable Jordi Masquef,, que anirà acompanyada de la corresponent dotació de recursos humans i pressupostaris, tindrà com a funció abordar els grans reptes de futur de Figueres a 10, 15 i 25 anys vista.

L’alcalde i candidat de Junts per Figueres ha explicat que aquesta innovadora proposta “neix de la necessitat d’articular un govern municipal que ha d’estar centrat en resoldre les necessitats del present, però que també ha de tenir com a element estratègic dissenyar la ciutat del futur”. Segons Masquef, “és indispensable que la ciutat sàpiga què vol ser quan sigui gran i aquest proper mandat ha de ser el de les oportunitats per crear unes expectatives de futur que ens il·lusionin”.

Les infraestructures viàries i ferroviàries, el castell de Sant Ferran, el projecte de la Sala Edison, la recuperació de la plaça de braus, el nou pla d’ordenació urbanística (POUM), la transformació de la zona oest, el model econòmic, turístic, comercial i formatiu o la captació d’inversions són alguns dels temes i accions que es lideraran i coordinaran des de ‘Figueres 2030’, de forma transversal amb la resta d’àrees municipals.

El candidat i número 2 de Junts per Figueres, Carles Arbolí, assegura que la creació d’aquesta regidoria “és fonamental ja que la ciutat necessita com l’aire que respira definir un model de futur que ens il·lusioni a tots”. Segons Arbolí, “la Figueres del futur ha de ser una prioritat en l’acció de govern i per això és molt important que, més enllà de les urgències del dia a dia, es treballi també a mig i llarg termini”.