La candidata d'Esquerra Republicana de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat avui els eixos principals del programa republicà en matèria de benestar social. En aquesta línia, Lladó explica que "tenim clar que fugim de la cultura del subsidi. Des d'Esquerra volem persones formades i amb capacitat per accedir a un treball digne".

L'alcaldable d'ERC Figueres afirma que "posarem el focus en els joves, els majors de 45 anys, els aturats de llarga durada i vetllarem per l'accés al món laboral de les dones amb més dificultats per fer-ho".

D'altra banda, els republicans tenen clar que "impulsarem un model de gestió integrada amb Serveis Socials i Salut per tal de millorar, per exemple, els recursos derivats del contracte programa amb la Generalitat. Amb aquesta planificació garantirem uns serveis de qualitat per als usuaris, especialment la gent gran".

Des d'Esquerra Republicana volen que Treball, Benestar, Educació i Salut siguin els pilars claus per "articular les polítiques socials de Figueres". Lladó afegeix que "acollida i inclusió son dos elements bàsics per la cohesió. Per fomentar-ho, articularem un model d'acollida centrat en la llengua, la formació i l'ocupació".

Entre altres mesures concretes, Lladó ha explicat que "garantirem la construcció de la segona residència per a la gent gran complint amb l'acord assolit amb la conselleria de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya".

També s'incentivaran les iniciatives de creació de places de pisos assistits o assistencials per a gent gran.