Guanyem Figueres considera que les polítiques de promoció econòmica municipals han de vetllar, sobretot, per fomentar el teixit empresarial i comercial de proximitat. Així, consideren que el desenvolupament econòmic local, que avui se centra en el sector dels serveis i el turisme, ha mostrat mancances estructurals com la precarització de les condicions de treball d'aquests sectors econòmics, marcats per l'estacionalitat i la inestabilitat laboral, així com problemàtiques de transformació global com l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Consideren que aquests fenòmens qüestionen la viabilitat i la sostenibilitat de l'actual model econòmic, posant sobre la taula la necessitat de repensar-lo per millorar-lo. En aquest sentit, el cap de llista de Guanyem Figueres, José Castellón considera que cal atendre les necessitats de l'activitat existent i, alhora, potenciar un nou model productiu amb més valor afegit. «Hem d'atraure sectors emergents com són els vinculats al medi ambient i les energies renovables, així com els que neixen amb les noves tecnologies».

En relació al comerç, la candidatura que agrupa les esquerres de la ciutat vol afavorir l'especialització d'un comerç de proximitat que estigui al dia de la transformació digital, i alhora que sigui un model singular i diferenciat. Així mateix volen potenciar el comerç de barri com a element vertebrador i que millora la seguretat. Pel que fa al turisme, proposen un canvi de model, basat a posar per davant la satisfacció de les necessitats de la població, asseguren que d'aquesta manera, el turisme no determinarà un model de ciutat aparador sinó que es desenvoluparà per gaudir d'una ciutat que pensa i actua per la seva gent.

Així mateix la candidatura proposa que des de l'ajuntament s'ofereixi un servei d'acompanyament i assessorament per a la creació d'empreses cooperatives i amb finalitats socials. Servei que actualment no s'està oferint. Guanyem Figueres vincula Aquesta proposta amb revisar i actualitzar l'estudi pel disseny d'un pla de dinamització de l'economia cooperativa a l'Alt Empordà, que l'any 2009 va elaborar l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, mitjançant metodologies participatives i amb l'objectiu d'orientar estratègicament el desenvolupament local cap a un model econòmic fonamentat en cinc eixos: les finances ètiques, la producció cooperativa, el comerç just, el consum responsable i la sostenibilitat ambiental.