Eliminar la zona verda d'aparcament imposada pel govern de Marta Felip i Jordi Masquef a la ciutat de Figueres. Aquesta és una de les propostes del candidat del PSC de Figueres, Pere Casellas, que aquest dimarts ha presentat les seves mesures per millorar la mobilitat el pròxim mandat. Per Casellas, la zona verda implantada recentment "suma 600 places d'aparcament i els figuerencs no ens podem permetre eliminar més places d'estacionament gratuït". A més de tot això, l'alcaldable del PSC té la fórmula per garantir l'aparcament gratuït i il·limitat per als veïns.

Per Casellas, posar ordre a la ciutat també té a veure amb la creació de més aparcaments i en gestionar bé les àrees d'estacionament regulat. El candidat del PSC a l'Ajuntament de Figueres aposta per reduir el preu de la zona blava; crear més aparcaments dissuassius al perímetre de la ciutat i establir fórmules de pàrquing gratuït de rotació ràpida a través d'aplicacions de control. En el cas dels barris, als veïns també se'ls crearan espais d'estacionamet amb el mateix sistema d'aplicació del control horari.

Una ciutat amable i endreçada genera dinamisme i fluxe de persones, per això cal crear dos nous aparcaments privats a llocs estatrègics. Un seria a la plaça Catalunya i l'altre a la Sala Edison, espai que el PSC defensa per a ubicar-hi unes galeries comercials de qualitat, amb restaurants i un hotel. Figueres també necessita un aparcament per a autocaravanes amb tots els serveis, en un espai de fàcil accés des de fora de Figueres i pròxim al centre per per poder-hi accedir a peu o en servei públic.

Carrer Lasauca i bulevard urbà a l'Avinguda Dalí

L'alcaldable del PSC és partidari d'estudiar el canvi de sentit del carrer Lasauca, "amb restricció de la circulació per tal de no col·lapsar la sortida a la carretera general, juntament amb la pacificació de la ciutat". En la qüestió de de la pacificació, Casellas té clar que les fórmules s'estudiaran "amb detall perquè es millori la mobilitat, es pacifici i alhora no es causin perjudicis ni a comerciants ni residents, serem molt curosos en aquest sentit". Altres propostes de mobilitat passen per obrir novament els carrers Sant Pau i Pep Ventura amb l'objectiu de millorar el trànsit rodat al centre de la ciutat.

D'altra banda, Figueres té pendent encara sol·licitar la titularitat del tram de Nacional II al seu pas per la ciutat. "Això seria clau", diu Casellas, "per tirar endavant la nostra proposta, de fa temps, per capgirar l'estètica d'aquesta artèria. Volem convertir l'avinguda Salvador Dalí en un bulevard urbà".

El programa del PSC inclou més d'una vintena de propostes sobre mobilitat, entre les quals, també hi ha la creació d'un reglament municipal per a la circulació a la ciutat de patinets elèctrics i altres mitjans de circulació que ara no estiguin contemplats al Codi de Circulació. Els socialistes aposten per iniciar l'estudi d'implantació del carril bici a vials princials i a ramificacions de vials que uneixen llocs de transports públics i centres d'ensenyament, per posar exemples.

Figueres també necessita elaborar un estudi de tots els punts negres que afecten l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. Des del PSC es vol treballar per anar eliminant progressivament a tota la ciutat aquests punts de dificultat.

Finalment, Pere Casellas, s'ha refereit a la "mala gestió amb les obres". Casellas diu que cal finalitzar totes les obres en marxa de manera definitiva i tornar a obrir carrers que porten mesos tancats. Per l'alcaldable del PSC "els projectes s'han d'iniciar amb criterirs de planificació i nosaltres serem molt exigents en l'execució de les obres, aplicarem el règim sancionador que s'estableixen en els casos d'incompliments".