L'Enric Gironella fa 58 anys que està enamorat de Cistella, el poble on va néixer i del qual ara n'és l'alcalde. Després de col·laborar molts anys en activitats del poble, el 2011 va entrar com a alcalde per CiU, i el 2015 va repetir. De cara a les eleccions del 26-M, Gironella s'hi torna a presentar amb la seguretat que serà escollit novament com a alcalde, ja que al poble hi ha llista única. Enguany, però, s'hi presenta sota les sigles de Junts per Cistella.

- Com se sent a l'hora d'afrontar les municipals?

- Estic molt tranquil. Si no hi ha una segona llista, és que la gent està contenta amb el que fem.

- Per què creu que no es presenta ningú més?

- Jo diria que es deu a dues raons. La primera és que la gent del poble confia en el que fem, i ens dona el seu vot de confiança. La segona és que hem procurat crear una llista plural i oberta on el més important són les persones, i no tant les lletres de partit.

- Encara que sigui llista única, és important que la gent voti?

- Per a nosaltres sí, i molt, perquè és la manera que tenim de saber el grau de satisfacció que tenen els veïns. Ara hem de procurar motivar la gent perquè vingui a votar, i intentar fer-los partícips del procés electoral.

- Li agradaria tenir rivalitat?

- Si és constructiva, sí. Seria perfecte. Ara bé, si he de tenir una rivalitat que em contesti no a tot, sistemàticament, em cansaria. La rivalitat és bona, però, en el nostre cas, no és necessària, perquè som un partit transparent en què hi ha molta proximitat amb la gent: la gent s'acosta, ens pregunta i els resolem tot el que podem.

- Què té pensat per al pròxim mandat?

- El nostre és un programa que toca de peus a terra. Tenim prevista la instal·lació de l'ascensor de l'ajuntament, la creació de camins saludables, la millora de la pista poliesportiva, augmentar la mini deixalleria, potenciar l'escola amb activitats infantils, aconseguir la fibra òptica; i vèncer la lluita pels desaigües, per separar les negres de les pluvials. Aquest és un projecte que tenim pendent des que vam entrar al govern.