Esquerra Republicana Figueres ha celebrat aquest dissabte 18 de maig el seu acte central de campanya a la plaça 1 d’Octubre (plaça Ramon Muntaner) de la capital altempordanesa. Davant més de 200 persones i una fina pluja, la candidata republicana, Agnès Lladó, ha demanat el vot per “construir la Figueres del futur, deixant enrere la Figueres dels anys 80 i 90 on hi ha qui sembla que hi vol continuar vivint. I aquella ciutat ja no existeix”.

Lladó ha afirmat que “estem posant les bases d’una victòria republicana a Figueres, una victòria que arribarà gràcies a la complicitat dels figuerencs i figuerenques que creuen i demanen la transformació social i econòmica que la ciutat demana a crits”.

“Us necessitem a tots i totes per tal de guanyar el 26M i rebel·lar-nos contra tots els responsables de la Figueres actual, una ciutat que necessita urgentment un canvi de rumb”, ha explicat Lladó que ha afegit que “entre altres mesures, diem Sí a una Figueres segura i cívica (amb més agents de la Guàrdia Urbana i fent complir les ordenances), una Figueres capaç de retenir el talent jove oferint-los oportunitats (formatives i laborals). En definitiva, una Figueres de i per a totes i totes”.

Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat també ha participat en l’acte i ha destacat que “ara és el moment de donar suport a una Figueres republicana, una Figueres on les persones estiguin al mig de totes les decisions, una Figueres liderada per l’Agnès Lladó i tot un equip preparat i que es deixarà la pell per deixar la ciutat allà on es mereix”.

Jesús Quiroga, número 2 de la llista republicana a Figueres, ha volgut deixar clar que “l’equip liderat per l’Agnès tenim experiència i capacitat de gestió. Creiem en Figueres i estem aquí per dedicar-nos-hi, sense excuses”.

Quiroga ha afirmat que “personalment he agafat un compromís total per treballar perla ciutat que m’estimo i fer-la avançar, allunyant-la de la complicada situació on es troba situada a hores d’ara”.

Josep Alegrí, número 4 de la llista d’ERC Figueres, ha posat en valor que “l’educació és un dels principals eixos de la nostra acció política perquè l’objectiu final és fer la nostra ciutat més justa i equitativa. L’escola és un dels àmbits on es reflecteixen de manera més evident les situacions de desigualtat. És per això que des d’Esquerra donarem respostes als reptes educatius i socials que ens planteja Figueres”.

Alegrí ha afegit que “ningú en tingui cap dubte, des del primer dia que estiguem al govern posarem fil a l’agulla perquè, com diu tota la comunitat educativa de l’escola, el Carme Guasch sigui una escola de ciment”.

Montse Bassa, diputada d’Esquerra Republicana, ha obert l’acte llegint una carta des de la presó de l’Oriol Junqueras parlant de l’Agnès Lladó i Figueres. “El 26M l’independentisme d’esquerres ha de seguir creixent i ara ens toca conquerir les institucions per seguir avançant i Figueres serà un exemple”.