El PSC de Figueres ha presentat aquest matí al Parc de les Aigües les propostes que inclouen al seu programa electoral en matèria de defensa i protecció dels animals i plantes. En aquest sentit, el portaveu Pere Casellas es posa com a prioritat augmentar els pipicans, millorar el manteniment dels existents i crear una Oficina d'Animals per promoure i fer complir les ordenances amb sancions per l'incivisme i els maltractaments.

Casellas defensa una ciutat «amable, endreçada, on s'hi visqui bé, però no només han de viure bé les persones, els animals, també. Des de l'Ajuntament hi haurà el tacte, la sensibilitat, però també una defensa jurídica quan l'animal hagi estat maltractat, de manera que el consistori pugui prendre mesures», ha dit.

A més de la millora i augment dels pipicans, el PSC proposa la creació d'una Oficina d'Animals per promoure el civisme entre els propietaris dels gossos i que faci complir les ordenances relacionades amb els animals i les plantes. Els socialistes creuen que una altra assignatura pendent a Figueres és la del xipatge i l'esterilització, «no quadra que en una ciutat de 45.000 habitants hi hagués fins fa poc uns 300 animals censats, això no és real. Per això tots els vehicles de la Guàrdia Urbana han de tenir un lector de xip», ha indicat Casellas.

Pel que fa a animals abandonats, el PSC vol promoure l'educació d'aquests perquè puguin fer tasques de seguretat i també terapèutiques, per exemple, amb avis i nens. Altres actuacions per dur a terme són les relacionades amb la proliferació de colònies de gats i les plagues urbanes d'animals com rates i coloms. Tot les mesures que s'apliquin en aquest àmbit han de ser «ètiques i respectuoses amb el medi ambient», senyalen des de la formació.

Finalment, Pere Casellas es compromet a garantir una cavalcada de Reis sense animals. L'alcaldable declara: «no es portaran a terme contractacions d'entitats o organitzacions que explotin lúdicament els animals ni els utilitzin en activitats que els puguin provocar danys físics o psicològics».