La candidatura dels populars va presentar ahir al vespre el seu programa electoral davant una trentena de persones al Museu del Joguet. La formació encapçalada per Maria Àngels Olmedo, creu que «el que necessita ara la ciutat, no són polítics, sinó gestors» i que «les promeses son paper mullat i que el que cal ara són solucions».

El PP proposa: més presència d'agents al carrer i augmentar el nombre d'efectius de la Guàrdia Urbana, «més protecció a la víctima i menys al delinqüent»; Lluita contra els pisos pastera i la concentració «massiva» d'immigrants; Control «exhaustiu» de les ocupacions i canvis rigorosos en l'empadronament. En aquest sentit, Olmedo va afegir que el govern que ella dirigeixi «no facilitarà cap edifici ni espai públic per a la ubicació de centres MENA i que es prohibirà obrir nous centres de culte a la ciutat».

En un altre aspecte, proposen estimular la reforma d'habitatges i façanes en deteriorament, mitjançant ajuts econòmics. Incentivar amb avantatges fiscals, l'edificació i/o neteja dels solars buits.

Com a propostes ambicioses, el PP exigirà a la Generalitat que es construeixi la segona Residència de Gent Gran, la segona Biblioteca i també l'escola Carme Guash. Volen finalitzar les obres del Casino Menestral, la defensa del projecte de la Sala Edison i la promoció del Castell de Sant Ferran perquè sigui un retorn per la ciutat.

Pel que fa a esports, el cobriment de la piscina exterior i de les tres pistes poliesportives, nous vestuaris a totes les zones esportives i rehabilitació de la pista d'atletisme.

Finalment, posen en relleu, que l'objectiu principal d'aquest «gran equip» es aconseguir que «la ciutat torni a ser el referent i que els figuerencs se'n sentin orgullosos».