15 de maig de 2019
15.05.2019
Figueres

ERC Figueres presenta mesures de suport a la contractació i el comerç

Entre d'altres, la formació republicana impulsarà la planificació dels horaris comercials

15.05.2019 | 14:04
Els republicans proposen mesures pel comerç.

L'alcaldable d'ERC Agnès Lladó ha parlat sobre l'actual situació dels horaris comercials al municipi: «Com en gairebé totes les polítiques que des de fa anys s'apliquen a Figueres cal diàleg amb els agents implicats en les decisions que s'adopten. La liberalització dels horaris comercials que es va dur a terme fa dos mesos és un exemple de tot el contrari».

El ple municipal va aprovar fa unes setmanes la liberalització dels horaris comercials a tota la ciutat, respecte a això, Lladó afirma que «quan governem revisarem la situació. Ens asseurem amb tots els agents implicats, no només amb uns pocs, i entre tots treballarem per una solució que suposi una millora. Res d'improvisar quan s'ha fet recentment. Una mesura que només perjudica el petit comerç i els treballadors i només beneficia les franquícies i les grans superfícies situades a la perifèria de Figueres».

Una altra de les propostes que plantegen en aquesta matèria és referent a la contractació, des d'ERC informen que tenen un programa de suport a la contractació de persones joves i majors de 45 anys en el sector comerç.

A banda de crear la regidoria de comerç i d'apostar per una política d'aparcament lligada al model comercial de la ciutat, ERC també ampliarà les ajudes als comerços de barri i de proximitat, als nous i a aquells que ja existeixen, «amb bonificacions del 95% en la llicència d'activitat i d'obres», diuen. Per evitar el descontrol que es pateix, ERC Figueres també redactarà i aplicarà un pla de seguiment dels permisos d'obertura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook