Joaquim Tremoleda es va convertir en alcalde de Lladó l'any 2016, sota el paraigua d'Esquerra Republicana de Catalunya, quan Joan Fàbrega li va cedir el lloc de número 1 després d'un any de legislatura. Enguany, Tremoleda es torna a presentar a les eleccions municipals sabent per avançat el resultat que tornarà a convertir-se en alcalde, ja que al poble només s'hi ha presentat la seva llista.

Com definiria la seva posició envers les municipals?

La meva posició és tranquil·la. Estic content perquè som una llista única, i entenc que això és un reconeixement a la bona gestió que hem tingut fins ara.

Com explica que al municipi hi hagi llista única?

Podria ser perquè a la llista que presentem enguany hem comptat amb un ventall molt més ampli que altres vegades, i això ens fa desactivar altres possibilitats. De moment som set regidors que treballarem pel mateix projecte.

Quan s'introdueix ERC a les llistes?

Després de l'època franquista van governar una sèrie d'ajuntaments de convergència. Des d'en Pitu Sastre fins a en Carles Ramonet. És cert que abans hi havia hagut alguna altra alternativa que no havia prosperat, però quan Esquerra es va interessar en la política municipal de Lladó ja vam governar 4-3 durant dos mandats, i després vam anar sols.

Li agradaria, tenir-ne, de competència?

No crec que em faci cap falta, perquè penso que som suficientment autocrítics com per no adormir-nos. La falta de rivalitat no ens donarà comoditat ni ens farà inactius. No tenir competència ens reafirma que la gent confia en nosaltres, i això és un repte encara més gran.

Tot i no tenir competidors, feu alguna acció per promocionar el vostre programa?

No farem campanya electoral com a tal, però sí que creiem necessari informar a tots els veïns i veïnes del nostre programa. Volem mostrar-los què volem fer des de l'alcaldia. Tenim claríssim que no tenir competència no ens eximeix de mostrar la nostra feina. De fet, volem promocionar-la i tirar endavant amb tota la il·lusió del món.