Almenys 16 dels 68 municipis de la comarca ja saben qui presidirà l'alcaldia després del 26M, Sant Pere Pescador formava part d'aquesta llista fins aquests comicis, que passa a ser un dels pobles amb tres candidatures possibles. Fins ara, només hi havia una opció política durant els dos últims mandats (IPSP-AM el 2011 i CiU el 2015). Podeu consultar les propostes principals dels candidats a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest dimarts 14 de maig.

L'electorat de Sant Pere Pescador, el pròxim diumenge 26 de maig, podrà triar el futur govern municipal entre:

Junts per Sant Pere Pescador, amb l'actual alcalde Agustí Badosa, que repeteix per segona vegada com a candidat a l'alcaldia (el 2007 i 2011 va ser tinent d'alcalde). Independents per Sant Pere Pescador (IxSPP - AM), que recupera el nom de la formació que va governar el municipi abans que entrés CiU, amb Núria Quintana, que s'estrena en uns comicis, com a cap de la candidatura i amb l'exalcalde Jordi Martí i Deulofeu tancant la llista. La llista es va presentar fa unes setmanes com una candidatura disposada a fer política «local transparent, inclusiva, compromesa i social», amb un projecte de «fer poble». Quintana explica que això vol dir «estar pendent del dia a dia, que les entitats en formin part, dinamitzar i gaudir de l'entorn».

Es presenta per primera vegada Sant Pere Som Tots que proposa Josep Pagès com a alcaldable, que també es presenta per primer cop. Aquest grup vol «contribuir en la millora del municipi» i fer que tothom senti orgull del seu poble.