Seguint el "model d'èxit" aplicat a Badalona, el PPC de Figueres també inclou en el seu programa electoral que els immigrants que vulguin accedir als serveis socials complementaris hagin d'acreditar un mínim de cinc anys empadronats. La cap de llista dels populars, Maria Àngels Olmedo, creu que aquesta mesura és "imprescindible" per garantir que "les ajudes arribin als que més les necessiten" i, així, "evitar greuges comparatius". Una altre de les prioritats del programa dels populars a Figueres serà garantir la seguretat a la ciutat i lluitar contra l'incivisme amb més presència policial al carrer. Els populars també aposten per una baixada general d'impostos per reactivar l'economia local.

El PPC de Figueres ha presentat aquest dilluns el seu programa electoral per a les eleccions del pròxim 24 de maig. Un programa que té com a eixos principals la reactivació econòmica, la seguretat ciutadana i l'atenció a les persones. La seva cap de llista, Maria Àngels Olmedo, ha destacat que la pròxima legislatura ha de servir per sanejar els comptes de l'ajuntamet i, així, millorar l'atenció a les persones que més ho necessiten.

Olmedo ha assegurat que cal reorganitzar l'àrea de serveis socials revisant els criteris per accedir a les prestacions. En aquest sentit, i seguint l'exemple aplicat a Badalona per Xavier Garcia Albiol, els populars de Figueres també exigiran un mínim de cinc anys d'empadronament als immigrants per poder accedir als serveis socials complementaris. Segons Olmedo, aquesta fórmula, que s'ha demostrat vàlida a Badalona i que els populars volen exportar a diversos municipis catalans, garantirà que les ajudes les rebin els que més les necessiten evitant els greuges comparatius que ara es donen.

Una de les propostes en matèria social és construir pisos tutelats per a persones grans amb lloguers socials i assistència les 24 hores del dia. Olmedo ha posat com a exemple a seguir el model aplicat a Olot i ha proposat construir els pisos en terrenys municipals amb finançament privat i lloguers de poc més de 300 euros mensuals.

Reactivació econòmica

Una altre de les prioritats dels populars serà treballar en la reactivació econòmica del municipi. Amb aquest objectiu, Olmedo ha assegurat que la línia a seguir ha de ser la d'"optimitzar recursos" amb la venda de patrimoni immobiliari. En aquest sentit, per exemple, Olmedo ha proposat rescindir el contracte de l'antic Bingo del carrer Sant Pau, el que permetria un estalvi d'uns dos milions d'euros que es podrien destinar a polítiques socials.

Olmedo també ha avançat que, en cas de comptar amb el suport de la ciutadania, baixaran impostos com ara l'IBI i l'IAE per evitar el tancament de més negocis a la ciutat. També ha proposat baixar el rebut de l'aigua, que ha qualificat de desproporcionat, i el preu de la zona blava, una de les més cares de tota la província.

Seguretat

Garantir la seguretat a la ciutat i lluitar contra l'incivisme serà un altre dels objectius del PPC en cas de guanyar les eleccions. En aquest sentit, el número 2 dels populars, Diego Borrego, ha proposat augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana per incrementar la presència policial al carrer i actuar amb contundència contra els locals que no respectin el descans dels veïns i contra els que permeten el tràfic de drogues.

Pel que fa al barri de Sant Joan, de majoria gitana, Borrego ha proposat "fer accions contundents i continues" per garantir el compliment de les ordenances municipals. Borrego ha criticat que l'actual govern municipal s'ha limitat a fer accions "per sortir a la foto" i que el que cal fer és actuar amb contundència per evitar la degradació del barri.

Possibles pactes

La líder dels populars figuerencs, Maria Àngels Olmedo, no ha volgut avançar possibles aliances postelectroals tot i reconèixer que segurament seran necessaris per formar govern. En aquest sentit, ha afegit que treballen per aconseguir el millor resultat possible el dia 24 i que l'endemà ja aboradaran la qüestió si és necessari.