El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha presentat aquesta tarda la candidatura de CiU a Peralada, encapçalada per Pere Torrent. L'acte ha tingut lloc al Cafè del Centre, Peralada, hi han assistit un centenar de persones i ha comptat amb la presència de Ferran Roquer, president comarcal de CDC a l'Alt Empordà.

Durant la seva intervenció, Josep Rull, ha explicat que "el candidat ha posat en valor un projecte potent, que és: tenir un tronc potent, que són els membres de la candidatura i un cap de colla que té la cultura molt clara, és generós i sap com gestionar les coses", també ha remarcat que Torrent "té virtuts dels bons alcaldes és tenaç i insistent".

Per altra banda Rull ha citat que "som el partit de la creació de feina, de l'estat del benestar i de la llibertat de Catalunya" i l'equip de CiU de Peralada són "la candidatura del treball, de l'estat del benestar i de l'ambició nacional".

En referència al procés sobiranista que viu Catalunya el secretari general de CDC ha explicat que "parlem català o castellà i independentment d'on venim, tots els catalans donem més diners que no en rebem" de tal manera que "un partit assenyat, prudent i responsable creu que lo millor és fer un pas endavant, i lluitar per la llibertat de Catalunya" i ha insistit "que aconseguirem perquè no és impossible".

L'actual alcalde i candidat a l'alcaldia,Pere Torrent, s'ha mostrat satisfet presentant l'equip que l'acompanya a les eleccions municipals del 24 de maig, reiterant que "som persones preparades, valentes, decidides a donar el millor de nosaltres mateixos, desitgem demostrar l'estima, volem treballar per tothom, anar endavant i tots junts farem camí" de les quals "treballem pel poble i tenim un projecte de poble". Torrent ha explicat" tenim un equip de diverses edats i professions i això fa que ens enriqueixi".

Tot seguit han presentat l'equip de CiU, alguns dels membres han donat unes pinzellades del programa electoral 2015-2019, on han remarcat "turisme i incentivació econòmica, projectes i actuacions de millora d'urbanitzacions i enterrament de serveis, promocionar història cultura establiments i allotjaments, promocionar el producte local i de proximitat, àrea de joventut i de serveis i usos públics".