El candidat d'Units Podem a la Presidència del Govern, Pablo Iglesias, ha admès que els resultats de les eleccions d'aquest diumenge no són satisfactoris i no compleixen les expectatives que s'havien marcat, i ha fet una crida a obrir una reflexió sobre l'augment del vot al bloc conservador.

Iglesias, aplaudit pels membres de la seva executiva abans de comparèixer en roda de premsa en el Teatre Goya, ha reconegut la seva preocupació per l'augment del vot al PP, i després de reconèixer que tenien unes expectatives diferents, ha dit que seria assenyat que les forces progressistes comencessin a dialogar a partir dels espais que els uneixen.

Davant el resultat electoral, el líder de Podem ha destacat que "no ens vam equivocar en no abstenir-nos perquè governés Sánchez".

En la seva primera valoració dels resultats electorals, envoltat de la cúpula del seu partit i candidats d'Units Podem, Iglesias ha reconegut que la seva candidatura tenia "expectatives diferents" i també ha mostrat la seva preocupació per la pèrdua de suports que ha tingut "el bloc progressista", alhora que li "preocupa" també que el PP i el "bloc conservador" hagi augmentat la seva representació.

El líder del partit morat considera que el que ha fet Podem durant els últims anys és "històric" i "no té precedents", però ha insistit que esperaven uns resultats "diferents" aquesta nit i per això "és moment de reflexionar".

En aquest context, no ha volgut avançar la possibilitat d'un Govern alternatiu al PP i només ha subratllat que les forces polítiques progressistes han de "dialogar" i treballar a partir dels espais que els "uneixen".