ERC ha guanyat a totes les comarques excepte al Ripollès, que ho ha fet CDC, i a la Selva, on En Comú Podem ha estat la força més votada. Els republicans s'imposen així a nivell de demarcació i per primer cop guanyen les eleccions estatals aconseguint uns resultats històrics, si bé la distribució de diputats s'ha mantingut igual als resultats del desembre del 2015. Pel que fa a les capitals, on hi ha hagut més canvis ha estat a Girona i Olot, on els republicans han passat de ser la segona força a la primera, desbancant CDC que queda en segon lloc, mentre que a altres punts com ara Banyoles, la Bisbal d'Empordà i Santa Coloma de Farners els resultats són molt similars a fa mig any i ERC es manté com a més votada seguit de CDC. Ripoll és l'única capital gironina on CDC ha repetit la victòria i a Figueres, En Comú Podem ha passat a ser segona força.

A la capital de la demarcació, ERC ha passat a ser la llista més votada i CDC recula a la segona posició després de perdre prop de 200 vots. En Comú Podem i el PSC es mantenen a la tercera i quarta força respectivament mentre que el PP deixa d'estar a la sisena posició i, amb més de 280 vots, passa per davant de Ciutadans i se situa com a cinquena força.

A Olot, ERC també millora els resultats i deixa de ser la segona posició per passar al capdavant amb més de 400 vots respecte el 20-D. CDC perd uns 950 vots que el releguen a la segona posició. Qui també recula és el PSC, que perd 300 vots, i és superat per En Comú Podem que passa a ser la tercera força. El PP i Ciutadans es mantenen allà mateix per aquest ordre.

A Banyoles, els resultats s'assemblen molt a fa mig any i ERC ha estat la força més votada (2.866 vots), seguit de CDC, que perd uns 600 vots però es manté com a segona força i ECP es queda pràcticament igual en tercera posició, seguit amb molta més distància per PSC, PP i Ciutadans (per aquest ordre) que no superen els 500 vots.

A Figueres, ERC també es manté al capdavant però la principal novetat és que En Comú Podem passa a la segona posició i desbanca així a CDC que ha perdut més de 400 vots respecte el 20-D i passa al tercer lloc. El mateix li ha passat al PSC que ha reculat una posició i passa a cinquena força mentre que el PP puja al quart lloc després de millorar els resultats en més de 200 vots.

A la Bisbal d'Empordà, els resultats s'assemblen molt a fa mig any i totes les forces mantenen les posicions. Al capdavant, hi ha ERC que ha pujat només 50 vots mentre que CDC segueix a la segona posició tot i perdre més de 170 vots. En Comú Podem es queda com a tercera força, seguit del PSC, el PP i Ciutadans.

Una situació similar és la que s'ha viscut a Santa Coloma de Farners, capital de la Selva, on ERC manté el lideratge (suma 20 vots més que el 20-D), CDC es manté com a segona força tot i perdre més de 170 votants, i ECP, PSC,PP i Ciutadans es mantenen en la mateixa posició per aquest ordre.

CDC es manté com a força més votada a Ripoll

Ripoll és l'única capital de comarca gironina on CDC es manté com a força més votada tot i aconseguir 200 vots menys que fa mig any. ERC es queda gairebé amb els mateixos vots i manté la segona posició mentre que el PSC deixa de ser la tercera força amb la pèrdua d'uns 70 votants i és desbancat per En Comú Podem que ocupa aquest lloc amb més de quaranta vots mentre que els socialistes passen a ser la quarta força. Ciutadans perd més de 160 vots i perd una posició, quedant-se com a sisena força, mentre que el PP escala un lloc amb un augment de 30 vots i es queda al cinquè lloc. A Puigcerdà, CDC també s'ha mantingut com a primera força.

Entre les localitats de la costa, destaquen Blanes i Lloret de Mar, on En Comú Podem es manté com a força més votada. El PSC malgrat perdre vots també aconsegueix quedar-se al segon lloc, tal com va passar fa mig any.

A Roses (Alt Empordà) hi ha hagut canvis rellevants. Si bé el 20-D la llista més votada va ser Ciutadans -el cap de llista era d'aquesta població-, aquesta força passa a la sisena posició després de perdre uns 400 votants mentre que el partit més votat en aquests comicis ha estat el PP que, tot i treure només 140 vots, passa al capdavant. Els populars havien quedat en cinquena posició fa mig any. Una situació similar és la que s'ha vist a Vilamalla (Alt Empordà), on el 20-D Ciutadans havia estat la més votada i en les eleccions d'ahir el PP li pren aquesta posició. Ciutadans, però, es queda com a segona força.

A nivell de municipis petits, destaca el triomf socialista a Portbou, Sant Miquel de Fluvià i Santa Llogaia d'Àlgumea -aquí el PP s'ha situat com a segona força-, tots a l'Alt Empordà, o el d'En Comú Podem a Sales de Llierca i Beuda, a la Garrotxa.