CDC confia a obtenir un resulta millor que el que reflecteix el sondeig de TV3 perquè les seves dades internes així ho indiquen. "Tenim dades que ens permeten ser un punt més optimistes que no pas els resultats que ara s'han fet públics", ha dit el director de campanya, Jordi Cuminal, que ha comparegut deu minuts després de conèixer l'enquesta que dóna als convergents cinc diputats. Cuminal ha recordat que el 20-D ja va passar una cosa semblant, però per les dades de participació en col·legis electorals on CDC normalment té bons resultats, creuen que tenen "opcions reals" de millorar aquests cinc diputats. Ara bé, alhora també ha reconegut que hi ha hagut un descens de participació que no s'havia detectat.

En un compareixença des del Museu Marítim, Cuminal ha volgut llençar un missatge de "tranquil·litat" als electors de CDC i ha augurat que la nit serà "llarga", perquè hi ha diputats que es decidiran "per molts pocs vots".

El director de campanya ha assegurat que ells tenen dades pròpies que els fan ser optimistes respecte al sondeig de TV3, com també va passar en les eleccions del 20-D. "El sondeig bo és el recompte que tot just ara comença", ha conclòs.