La candidata del PSC al Congrés dels Diputats per Barcelona, Meritxell Batet, ha comparegut després de conèixer els resultats i ha fet una crida a pactar un «govern del canvi» a Espanya en les negociacions que ara vindran. Per a la socialista, el resultat ha estat tan semblant al que es va produir al 20-D que creu que «no calien unes noves eleccions», i per això aposta per intentar l´acord que fa uns mesos va ser impossible, agrupant a socialistes, Podem, les confluències i C´s per fer a Pedro Sánchez (PSOE) president del govern.

Amb tot, no ha dubtat en culpar al partit de Pablo Iglesias d´haver anat a uns segons comicis i ha demanat que «reflexioni» el que va fer, en considerar-lo responsable que ara «Rajoy i el PP tinguin més fortalesa». Pel que fa als resultats de Catalunya, Batet s´ha limitat a dir que el PSC no està «satisfet» amb el resultat però treu pit de ser encara «la tercera força en vots».

Aplaudiments per rebre a la candidata del PSC en aquest 26-J a la sala Ernest Lluch de la seu socialista. Envoltada per la cúpula del partit i la direcció de la seva campanya, Batet ha comparegut per valorar el resultat, i s´ha centrat, fonamentalment, en la lectura estatal dels números.

«A Espanya, ha tornat a guanyar el canvi, com al passat 20-D», ha interpretat. I és que, tal i com ja van fer després de les darreres eleccions, la socialista aposta per una aliança de Podem i C´s a l´entorn del candidat del PSOE, Pedro Sánchez. «Per a això no calia fer noves eleccions, només escoltar els ciutadans, acceptar el resultat i donar suport a Pedro Sánchez. Hem perdut sis mesos de govern del canvi», ha retret la candidata.

En aquest sentit, ha reiterat que els socialistes, vistos els resultats, són «els únics capaços de liderar un canvi» al govern de l´Estat. «El gruix de forces del canvi som majoria avui», ha dit, just abans de carregar contra Podem per no haver permès aquest pacte, cosa que ha considerat rel del fet que ara «el PP i Rajoy estan reforçats». «Esperem que els que van impedir un govern del canvi reflexionin i pensin que la seva actitud ha permès ampliar la victòria de la dreta a Espanya», ha sentenciat.

Pel que fa a Catalunya i els 7 diputats del PSC (un menys que al 20-D), Batet s´hi ha referit poc. Després de felicitar En Comú Podem i Xavier Domènech, la socialista ha reconegut que al PSC «no podem estar satisfets amb el resultat». Tot i això, no ha dubtat a presumir que el PSC és encara «tercera força política en vots» a Catalunya.