El portaveu de CDC al Senat, Josep Lluís Cleries, ha assegurat aquest dilluns que Convergència "farà pressió a Madrid" perquè s'acabin amb rapidesa les obres pendents al voltant de l'estació del TAV a Girona". Cleries ha recordat que "després de molt esforç" finalment Adif ha licitat aquests treballs per un import d'1,5 milions d'euros (MEUR). Ara, assegura el portaveu, CDC treballarà per aconseguir que s'executin ràpidament. En una atenció als mitjans de comunicació a Girona, Cleries ha fet una crida al vot i ha assegurat que és important tenir el màxim de diputats possibles a Madrid perquè "malauradament encara hi ha moltes decisions que es prenen a nivell de l'estat espanyol".

Cleries ha fet campanya aquest dilluns a Girona acompanyat per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; els candidats de CDC al Senat per Girona Joan Bagué, Clàudia Massó i Romà Codina, el candidat de CDC suplent al Senat per Girona, Josep Pujols i el president de CDC al Gironès, Jaume Busquets.

Cleries ha lamentat la falta d'inversions a Catalunya i a les comarques gironines. "La mitjana d'inversió per càpita el 2015 en el conjunt de l'estat espanyol es va situar en els 163 euros. En el cas concret de Catalunya, en canvi, aquesta xifra va baixar fins els 99 euros", ha assegurat Cleries que ha afegit que "a més, sempre hi ha la sorpresa del ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro que l'any passat només va executar el 70% del que s'havia pressupostat per a Catalunya".

El portaveu de CDC al Senat ha ironitzat que "sempre hi ha un TAV que surt puntual. Es tracta del primer que surt cada matí i que s'emporta 41 milions d'euros dels nostres impostos cap a Madrid. Uns diners que es queden allà perquè no els veiem".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat la importància de tenir senadors i diputats a Madrid que defensin els interessos dels gironins i la "necessitat d'acabar les obres pendents" al voltant de l'estació gironina.

La visita al voltant de l'estació de Girona ha estat una de les parades que han fet avui els candidats de CDC al Senat per Girona, Joan Bagué, Clàudia Massó i Romà Codina en l'onzè dia de campanya electoral. Bagué, Massó i Codina també s'han reunit amb el sector turístic a Lloret de Mar i després han fet una visita a Flaçà on han visitat el pas a nivell del tren. Bagué ha recordat que s'està treballant perquè la supressió del pas a nivell del tren en aquest municipi sigui una realitat "molt aviat".