La cap de llista d'En Comú Podem (ECP) al Congrés per Girona, Marta Sibina, ha fet girar el missatge electoral d'aquest dissabte al voltant de la xacra de la corrupció. "És el pitjor que li pot passar a una democràcia, perquè s'estén a bona part del teixit econòmic, perquè altera l'interès públic i perquè, a més, acaba suposant la desaparició dels recursos necessaris per als serveis públics de tots", ha subratllat. La candidata, que ha participat en un acte electoral a Caldes de Malavella (Selva), ha llançat un clar missatge als populars. "La lluita contra la corrupció ha de ser la prioritat del nou govern, i per això cal fer fora el partit més corrupte d'Europa que és el PP", ha afirmat.

Per combatre la corrupció, la cap de llista per Girona assegura que és necessari que la gent participi "de la política i de la presa de decisions de la gestió dels serveis que afecten les seves vides". A més, Marta Sibina posa l'accent en què la ciutadania "ha d'exigir d'una manera clara la transparència a l'hora de rendir comptes". "I ara, governats com estem per un ecosistema corrupte, no és així", ha afirmat.

La candidata d'ECP ha reclamat a l'electorat que aquest proper 26-J, a l'hora de votar, facin fora del govern "el partit més corrupte d'Europa, que és el PP", i ha instat els gironins a no conformar-se davant els casos de corrupció. "No hem de pensar que no hi podem fer res; l'objectiu ha de ser un país decent èticament, i ho podem aconseguir si ens ho proposem", ha afirmat.

Durant l'acte de Caldes, Marta Sibina ha destacat que la pèrdua de contacte entre la classe política i els ciutadans és el que ha obert la porta a què la política es convertís "en un repartiment de poder i de recursos". "Nosaltres som gent normal; la majoria tenim les nostres feines i les nostres vides, i ha estat la injustícia, la corrupció i les desigualtats allò que ens ha fet fer el gir cap a la política", ha dit la candidata.

"És per això que pensem que és prioritari apostar clarament per facilitar la denúncia dels casos de corrupció, donant garanties als denunciants o 'whistleblowers', i establir mecanismes de transparència i fiscalització", ha afegit. Per a Sibina, a més de la justícia, la participació ciutadana també és "clau" per derrotar la corrupció. "Per això hem d'anar a les urnes el 26-J, per manifestar-ne el nostre rebuig", ha conclòs.