El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha cridat aquest divendres a donar suport a l'ànima de la CUP que "vol fer les coses diferent" enfront d'aquells que són "purament radicals i que tenen ganes de fer la punyeta". "Si hi ha gent de la CUP que està disposada a fer les coses com les fem la majoria nosaltres estarem al teu costat per a totes les decisions que hagis de prendre", ha dit Homs al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. El candidat també ha demanat votar CDC el 26-J per reforçar el Govern i el president, perquè és "aquella gent que sense cap dubte" defensarà Puigdemont "a les verdes i a les madures" i que "té les idees indubtablement clares i no falla". Per la seva part, el president ha demanat "treure's l'espina" del que va passar el 27-S per "donar un disgust en forma de vots" al PP.

En un míting a Figueres acompanyat per Puigdemont, Homs ha incidit en la divisió de la CUP i ha apostat per fer costat a aquella part que no està d'acord amb l'estratègia que els cupaires han seguit fins ara. Després de la dimissió de 6 dels 15 membres del Secretariat Nacional cupaire, Homs ha demanat donar-los suport "perquè no quedin penjats davant dels que són purament radicals i que tenen ganes de fer la punyeta".

De fet, ha avisat que CDC no compta amb aquesta part de la CUP, "la que fa la punyeta", però sí amb aquella gent que està disposada a fer les coses "com les fa la majoria".

Homs ha remarcat que a CDC li està anant bé en aquesta campanya perquè està explicant allò en què creu, està sent ella mateixa, i també perquè està reaccionat al veto de la CUP als pressupostos amb una resposta clara. "Nosaltres, la gent de CDC, no et posarem cap condició, ni una, ni un sol matís, ni una sola punyetera equidistància, ni cap queda bé", li ha dit Homs al president de la Generalitat.

En aquest sentit, ha garantit que el compromís del partit amb el president és "insubornable" i que estarà sempre "a les verdes i a les madures" al seu costat quan hagi de prendre decisions "delicades en una hora greu". "Aquesta campanya també va d'això, i aquest missatge també s'ha de fer arribar", ha afegit Homs, que ha fet una apel·lació a reforçar el president de la Generalitat a l'hora de votar el 26-J.

Per la seva part, Puigdemont ha demanat als gironins que en aquestes eleccions es treguin "l'espina" del que va passar el 27-S, quan per un grapat de vots Junts pel Sí no va obtenir un diputat més i se'l va quedar la CUP, "aquells nois tan simpàtics que segur que apreten i que són la garantia que això anirà endavant". "Doncs tururut, ara ja hem vist que no. Oi que no caurem per segona vegada en aquest error?", ha preguntat.

També ha cridat a votar CDC per donar-li un "disgust" al PP, que estarà mirant des de la Moncloa què fan les comarques gironines tenint en compte que la seva formació, ha augurat, serà "extraparlamentària o poc li faltarà" en aquesta demarcació. "No podem fallar i els hem de donar un disgust en forma de vots, perquè no hi ha res que els espanti més que els vots, quan veuen una urna els surt urticària", ha ironitzat.