El primer debat "a quatre" a la televisió començava tard, sense massa pols i amb un to baix, però acabava amb foc creuat i diversos "cara a cara" tot i que sense clars vencedors a compte del fracàs de la legislatura, les retallades, la corrupció , el finançament il·legal i, de passada, Veneçuela.

Tanmateix, els candidats havien passat hores i hores estudiant per preparar l'esperat i únic debat, en el qual s'esperava convèncer els indecisos amb dades i arguments. No obstant això, no totes les xifres que es van treure a la llum són certes, per això, fem un repàs de les mentides i les veritats que s'han dit Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera.

Les Mentides

-Mariano Rajoy: "No he donat cap indult per corrupció".

Des de 2011, hi ha almenys 8 casos que han estat indultats pel Govern del PP, el que passa que el Codi Penal no recull el delicte de corrupció com a tal sinó com malversació, prevaricació, etc.

- Mariano Rajoy: "Espanya és el quart país que més refugiats acull".

Espanya no és el quart sinó el cinquè país que més refugiats ha reubicat des de la tardor per darrere de Portugal, Finlàndia, França i Països Baixos.

-Pablo Iglesias: "On el PP havia deixat deute, nosaltres hem acabat amb ell".

El deute de l'Ajuntament de Madrid s'ha rebaixat fins al 15% des que 'Ahora Madrid' està al poder, però encara no s'ha eliminat.

-Pablo Iglesias diu que "hi ha 2,6 milions d'aturats sense prestacions"

En realitat es queda curt ja que l'INE recull que són 3,16

Albert Rivera: "Units Podem ha 11 milions d'euros als bancs"

En realitat, el deute d'Esquerra Unida és de 10 milions, no 11.