La candidata al Congrés del PPC per Girona, Concepció Veray, ha retret al cap de llista de Convergència Jordi Xuclà que si Palamós "no és encara frontera Schengen" és perquè la Generalitat ha anat tard amb les obres per adequar l'estació marítima. Veray ha tret pit davant les acusacions que li va llançar Xuclà, i ha dit al convergent que ha estat "la voluntat política del Partit Popular i l'esforç de la societat civil de Girona" el que ha fet possible que Palamós pugui ser punt d'entrada i sortida de creuers de fora de la Unió Europea. La cap de llista dels populars ha rebut aquest dilluns el suport de la secretaria general del partit, María Dolores de Cospedal, que ha fet campanya amb ella a Girona. "Quan li hem demanat el nostre suport sempre l'hem tinguda al nostre costat i ens ha donat sort", ha dit durant l'acte el president provincial Enric Millo.

Desembarcament popular a Girona per recolzar la cap de llista al Congrés, Concepció Veray. A més de De Cospedal, també han fet campanya amb ella el president provincial Enric Millo i el coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol.

"Nosaltres parlem de futur i de construir, perquè tenim propostes i projecte, no com d'altres", ha dit Veray, durant un acte de campanya a la terrassa de l'edifici CINC. "Estem veient aquests dies com el PSOE i altres partits només parlen de destruir; ells no tenen propostes i nosaltres sí, per això parlem de futur, mentre que ells volen tornar al passat", ha subratllat la cap de llista per Girona.

Durant el seu parlament, Veray tampoc ha passat per alt l'acusació que li va llançar el convergent Jordi Xuclà, acusant l'Estat de ser "incompetent" a l'hora de fer que el port de Palamós (Baix Empordà) sigui punt Schengen. La cap de llista al Congrés li ha retret a Xuclà que, si avui Palamós "encara no és" frontera Schengen, "és perquè la Generalitat de Catalunya no ha acabat les obres necessàries".

"El candidat de Convergència es passa el dia fent anuncis del que farà el Govern d'Espanya, però el que farà el Govern d'Espanya ho farà per voluntat política del Partit Popular i per això aprofito per desmentir-lo i dir que si el Port de Palamós es converteix en frontera Schengen serà per la voluntat política del Partit Popular i l'esforç de la societat civil de Girona, i concretament de la Cambra de Comerç de Palamós", ha dit Veray.

D'altra banda, Veray ha demanat als assistents a l'acte que parlin "amb la gent" i li expliquin el projecte "de futur per a Espanya" que defensa el PP. Aquí, la cap de llista al Congrés també ha fet referència a les comarques gironines, dient que la demarcació "estava abandonada pel Govern de Zapatero" i que ara, després del mandat del PP, s'ha tornat a posar "a l'agenda de prioritats".

"Per això és important concentrar el vot en el Partit Popular de Girona, perquè la nostra veu estigui present en els que realment poden governar a Espanya", ha subratllat Veray. I ha conclòs: "Els únics que defensem la unitat, la convivència i que podem influenciar en el Govern d'Espanya a la província de Girona som nosaltres".

"Sempre l'hem tinguda al nostre costat"

Per la seva banda, Enric Millo ha agraït el suport de María Dolores de Cospedal, "una persona que ens estima i no falla mai a Girona". "Quan li hem demanat el seu suport sempre l'hem tinguda al nostre costat i ens ha donat molta sort", ha assenyalat. I aquí, Millo ha recordat que a les últimes eleccions al Parlament, on ell era candidat, va tenir "l'honor" de comptar amb De Cospedal al míting central que el PPC va fer a Girona l'últim dia de campanya.

"Tot i que les enquestes ens deien que podíem perdre l'escó del Parlament autonòmic, la presència de la secretària general a Girona ens va donar la darrera empenta i esforç necessaris en forma de vots per poder representar avui a les comarques de Girona al Parlament", ha dit Millo. I en aquest sentit, el president provincial del PPC ha dit que "actualment tenim un Parlament en què la radicalitat i l'extremisme s'han apoderat del Govern, però que canviarem d'aquí a poc".