La cap de llista d'ERC a les comarques gironines per al 26-J, Teresa Jordà, ha assegurat que tornaran a portar al Congrés dels Diputats "la problemàtica del fracking" i exigiran que es prohibeixi. La candidata ho ha anunciat a Riudaura (Garrotxa) on aquest dilluns ha fet campanya electoral. "És un punt emblemàtic de les comarques gironines en la lluita contra aquesta tècnica d'extracció d’hidrocarburs", ha afirmat. Jordà ha recordat que el 29 de març ERC ja va presentar una Proposició no de Llei (PNL) que van aconseguir aprovar i que només vam comptar amb l’oposició del PP. "Els populars van demostrar un cop més que no estan al costat del territori i aquesta decisió s'afegeix a un llarg llistat de greuges", ha opinat.

La candidata d'ERC al Congrés dels Diputats ha recordat des de Riudaura que el fracking és una tècnica prohibida a bona part de la Unió Europea i dels Estats Units. "La nostra aposta passa per una política energètica molt diferent de la del Partit Popular, una política que en primer lloc es farà escoltant al territori", ha assegurat Teresa Jordà que ressalta que "a la futura república catalana el fracking no tindrà espai per desenvolupar-se".

Durant la reunió amb representants de la Plataforma Riudaura Junts contra el Fracking, el candidat al Senat, Quim Ayats, ha recordat que "la política involucionista de l'estat espanyol amb el fracking no és una excepció, tot al contrari".

Ayats critica que "a tot arreu, d'una forma més o menys contundent, tothom està apostant per desenvolupar les energies alternatives però l'estat espanyol va en direcció contrària".