El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha assegurat que el Port de Palamós esdevindrà frontera marítima internacional aquest estiu "gràcies a la feina feta per la Generalitat, que ha impulsat la construcció del pas del control fronterer" d'aquest equipament. "La Generalitat posa remei a la incompetència de l'Estat: tindrem port internacional a Palamós aquest estiu". Així ho ha assegurat Xuclà que ha recordat que durant anys la reivindicació de convertir Palamós en frontera marítima Schengen ha estat una prioritat de Convergència al Congrés dels Diputats i que al final ha estat possible però "posant-hi la Generalitat la infraestructura i el govern de l'Estat els permisos després de molts de recels".

Durant el segon dia de campanya que ha portat el candidat convergent a recórrer els carrers de la ciutat de Girona, Xuclà ha tornat a denunciar els incompliments reiterats de l'Estat que en els últims anys ha situat les comarques gironines a la cua de les inversions per càpita. Tot i això, Xuclà ha assegurat que "entomem aquesta realitat sent propositius, anant per feina i creant estructures a favor dels gironins i gironines".

En aquest sentit, ha destacat l'esforç realitzat per la Generalitat conjuntament amb la Cambra de Comerç i el sector turístic per "aconseguir col·locar Palamós en el mapa dels ports internacionals de passatgers i de mercaderies". Segons Xuclà, aconseguir que Palamós tingués un port internacional era "clau" per al sector turístic de la Costa Brava i ha celebrat que tot i les "traves administratives i la falta de voluntat política de l'estat espanyol" finalment serà una realitat aquest estiu.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha donat suport a la candidatura gironina al Congrés que encapçala Xuclà i ha definit el cap de llista com "un diputat pencaire que es fa escoltar i que té un gran coneixement del territori gironí". Jané, a més, ha destacat la seva projecció internacional en el Consell d'Europa on "està fent una gran tasca per defensar els interessos dels catalans i dels gironins en l'àmbit internacional".