El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, assegura que les eleccions del 26 de juny seran una gran oportunitat per "treure les comarques gironines del cul de sac de les inversions". Segons Xuclà, la majoria relativa que amb tota probabilitat es formarà al Congrés després de la nova cita a les urnes es traduirà en una negociació "constant". Davant d'aquest context, assegura que "des de Convergència posarem els nostres vots a preu d'or en benefici de les comarques gironines".

Xuclà, a més, afegeix que l'objectiu de Convergència no implica formar part del govern espanyol ni tampoc busca canviar Espanya. "El nostre objectiu és la llibertat de Catalunya però mentre la política de Madrid pugui ser feta a favor o en contra nostre, hem de ser-hi per amortir els cops i recollir guanys pels ciutadans del nostre país", assegura.

Xuclà va compartir aquestes reflexions dilluns amb un grup d'empresaris durant una trobada a la Cambra de Comerç de Girona on va repassar les propostes de Convergència per augmentar la competitivitat empresarial i que impliquen la millora de les infraestructures de les comarques gironines posant especial accent en el desdoblament de la N-II, la millora de l'eix pirinenc o la construcció del baixador del tren d'alta velocitat a l'aeroport de Girona. Xuclà va afegir que "una altra de les grans prioritats serà la connexió del centre intermodal de Vilamalla amb el tercer rail per convertir-lo en un gran centre logístic del sud d'Europa".

D'altra banda, el candidat Xuclà i els empresaris gironins van coincidir en assegurar que "la sobirania de Catalunya és una operació de supervivència perquè el nostre model econòmic i social pugui equiparar-se al dels millors països europeus en l'àmbit de l'educació, productivitat i serveis socials".

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va convidar Xuclà a continuar batallant al Congrés, malgrat l'escassa receptivitat del govern de Madrid, "per les infraestructures bàsiques de les comarques gironines i per totes les inversions que no es programen o no s'executen". "Tenim greuges històrics que s'eternitzen però no ens podem rendir i cal seguir negociant mentre continuem en l'actual estatus polític", va dir Espadalé.