Els partits gironins ja tenen tancades les llistes per a les eleccions del 26 de juny. La llei electoral preveu que aquest dilluns és el darrer dia per presentar les candidatures. La majoria de partits aposten per mantenir els mateixos candidats que a les eleccions del 20 de desembre. Així doncs, a CDC (que el 20D s'anomenava Democràcia i Llibertat) el candidat és Jordi Xuclà, a ERC la cap de cartell és Teresa Jordà, al PSC repeteix Marc Lamuà i al PPC l'aposta és novament Concepció Veray. Els canvis es produeixen només a dos partits. Per una banda, Ciutadans canvia Fernando López de Castro (un general de l'exèrcit jubilat) per la regidora de Blanes Margarita Santo. Per altra banda, Dolors Terradas d'En Comú Podem decideix no repetir i agafa les regnes del partit Marta Sibina, que al desembre anava de número 2 per Barcelona. Enguany hi haurà una candidatura menys perquè Unió no es presenta.

Aquest dilluns és el límit que marca la llei electoral perquè els partits puguin presentar oficialment les seves candidatures. A Girona, aquestes segones eleccions generals consecutives provoquen pocs canvis a les llistes i la majoria de partits mantenen les mateixes cares al front de les candidatures.

Aquest és el cas de Convergència, que va guanyar les eleccions del 20 de desembre i, llavors sota les sigles de Democràcia i Llibertat, va aconseguir dos escons per Jordi Xuclà i Elena Ribera. Ara, Convergència torna a apostar per Xuclà per encapçalar la llista a Girona. Els canvis, però, es produeixen a les posicions següents. El 20 de desembre, Elena Ribera (Demòcrates) ocupava el número 2 de la candidatura.

Ara, després que CDC hagi decidit deixar fora de la llista el partit escindit d'Unió, aquesta segona posició l'ocupa Sergi Miquel, seguit de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan. Al Senat l'aposta és novament Joan Bagué.

El 20 de desembre, el segon partit més votat va ser ERC que també va aconseguir dos diputats: Teresa Jordà i Joan Olòriz. A les files d'ERC tampoc hi ha hagut sorpreses i els republicans repeteixen la mateixa fórmula. Al Congrés la candidata torna a ser l'exalcaldessa de Ripoll Teresa Jordà i l'acompanyen els independents Joan Olòriz (a qui van fitxar pel 20 de desembre després d'anys de militància a ICV) i Joan Maragall. La candidata, Teresa Jordà, ha assegurat que surten a guanyar. Al Senat, encapçala la llista altre cop Jordi Martí.

La coalició d'En Comú Podem va aconseguir un diputat per Girona i es va situar per davant del PSC. D'aquesta manera, l'exmilitant del PSUC i activista social Dolors Terradas arribava al Congrés per primera vegada. Ara, amb aquesta segona convocatòria, Terradas ha fet un pas al costat i la candidatura l'encapçalarà Marta Sibina, que havia anat amb Xavier Domènech de número 2 per Barcelona. Sibina, nascuda a Breda, és infermera professió i va fundar la publicació 'Cafè amb llet' que tenia com a objectiu destapar casos de corrupció a la sanitat catalana. L'acompanyarà Joan Luengo de número 2, que ja formava part de la candidatura del 20D.

El PSC va ser quarta força el 20 de desembre, convertint a Marc Lamuà en diputat per primer cop. Per unanimitat, el partit ha tornat a escollir Lamuà per encapçalar la llista. Els militants, en un procés obert, han pogut presentar candidatures però no hi ha hagut sorpreses i només s'han postulat els mateixos candidats que fa cinc mesos. Mireia Guerrero acompanya de número 2 a Lamuà i, al Senat, la cap de cartell torna a ser Cristina López.

On també hi ha canvi de candidat és a les files de Ciutadans. El partit va apostar el 20 de desembre per Fernando López de Castro, un general de l'exèrcit jubilat. Ara, per a aquesta nova convocatòria electoral, el partit canvia de rostre i situa a la primera posició la regidora de Blanes Margarita Santo. Al Senat repetirà Hector Amelló, de Figueres. El partit, que es presentava per primera vegada a unes eleccions generals, no va aconseguir cap diputat i va sumar 32.648 vots.

Concepció Veray tornarà a ser la candidata del PPC a Girona. El 20 de desembre, la formació no va aconseguir cap representant i el seu objectiu és aprofitar aquesta segona oportunitat per esgarrapar el diputat i que Veray torni a entrar al Congrés dels Diputats, on ja va ocupar un escó la legislatura del 2011-2015. De número dos l'acompanya Mar Llambí i al Senat el candidata és Maria Guillén Campos.

Com a diferència respecte el 20 de desembre, Unió no s'ha presentat a les eleccions generals. Llavors, ho va fer de la mà de Montse Surroca a Girona, que va aconseguir esgarrapar 5.845 vots (1,76%).