Convergència Democràtica de Catalunya ha presentat aquest matí les seves candidatures al Congrés i al Senat de les comarques gironines per a les eleccions del 26 de juny. El cap de llista al Congrés, Jordi Xuclà, ha assegurat que volen ser a Madrid per defensar els interessos dels catalans i els gironins amb el convenciment que poden ser molt útils. "Ens presentem a aquestes eleccions amb optimisme i amb el convenciment que podem ser molt útils en la defensa dels interessos dels catalans i catalanes", ha assegurat.

Xuclà, a més, s´ha mostrat molt orgullós de la llista que encapçala. "És una llista equilibrada entre l´experiència i una notable i profunda renovació que farà una campanya extremadament de proximitat per demanar la confiança dels ciutadans i tornar a guanyar les eleccions a Girona", ha dit.

En la intervenció davant els mitjans de comunicació, Xuclà ha assegurat que mentre "´uns són els de l´algú ho havia de dir´, a Convergència som ´els d´algú ho havia de fer´: Algú havia de fer el 9-N, algú havia d´entomar les querelles i algú havia de facilitar la formació del nou govern", ha assegurat.

Xuclà ha afegit que la repetició de les eleccions demostra el fracàs dels partits espanyols a l´hora de donar una resposta a Catalunya i ha avançat que el 26J serà una oportunitat per Convergència per "posar a prova la nostra vocació de fer un partit nou ampliant fronteres i espais".

La candidatura de Convergència al Congrés a Girona estarà encapçalada per Jordi Xuclà. El número dos serà Sergi Miquel (secretari general de la JNC i primer tinent d´alcalde de Llagostera) i la número tres serà Montse Mindan (alcaldessa de Roses). Glòria Ribas, Marc Claparols i Marta Cullell, ocuparan els números quatre, cinc i sis de la llista respectivament. L'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, és el tercer suplent.

Pel que fa al Senat, la llista estarà formada per Joan Bagué, Clàudia Massó i Romà Codina. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, és suplement segona de Massó.