El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat a Pedro Sánchez que decideixi si vol "posar en marxa o bloquejar la legislatura o si, per contra, vol formar govern". "Al PSOE li toca moure fitxa", ha subratllat Rivera en una compareixença de premsa davant els mitjans aquest dilluns a Madrid, on ha fet una crida "a la responsabilitat i al sentit d'estat". Així mateix, el líder de Ciutadans ha afirmat que no es planteja cap acord polític amb una "amalgama" de partits com Podem ni tampoc entrar en una coalició de govern de la que formin part partits independentistes. Rivera ha volgut deixar clar que l'aposta per la secessió i pel trencament de la sobirania nacional "anul·la qualsevol via d'acord" amb Podem.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha valorat aquest dilluns els resultats electorals de diumenge en una compareixença davant els mitjans de comunicació a la seu de la formació a Madrid. "Podem proposa un referèndum separatista a Catalunya", ha lamentat, per afegir que amb plantejaments com aquest "està tot dit". Així mateix ha assenyalat que C's no donarà suport a la "ruptura d'Espanya" i que "la unió dels espanyols, la igualtat de tots dins la Constitució i d'un estat autonòmic és fonamental".

Albert Rivera també ha retret als de Pablo Iglesias que hagi signat un acord per formar quatre grups parlamentaris que "aposten obertament per la independència", i ha tornat a manifestar que això tanca qualsevol via d'acord amb Podem. Segons Rivera, aquesta possibilitat "queda anul·lada" pel fet que el partit d'Iglesias i "les seves plataformes" apostin per la secessió i per la ruptura de la sobirania nacional".

Demana al PSOE "sentit d'Estat"

El president de Podem ha demanat al PSOE que actuï amb "sentit d'estat" i a Pedro Sánchez que "mogui fitxa" per aclarir "si pensa bloquejar la legislatura o posar-la en marxa" o, si per contra, està disposat a formar un govern d'esquerres. "És bo per a Espanya que això es resolgui com abans millor", ha subratllat Rivera. "Abans d'anar noves eleccions passarem a l'abstenció", ha assegurat.

Malgrat platejar-se l'abstenció per permetre que la legislatura pugui començar a rodar, el líder de C's ha volgut deixar clar que el seu projecte "no es el de Rajoy ni el de Sánchez". "No creiem que Espanya es pugui regenerar ni amb el PP ni amb el PSOE i per això ens mantindrem a l'oposició". "L'única possibilitat que veig és que governi qui ha guanyat les eleccions encara que sigui en minoria", ha sentenciat.

Durant la seva intervenció s'ha mostrat "satisfet" pels resultats obtinguts si bé ha recordat que en algun moment de la campanya les enquestes atorgaven a la formació taronja millors resultats. Així mateix, ha considerat que encara és aviat per fer autocrítica però ha explicat que ha demanat un informe al comitè de campanya per analitzar-los.

Justifica els resultats a Catalunya

Albert Rivera ha lamentat que l'actual llei electoral no hagi permès Ciutadans aconseguir representació a Girona, Lleida i un cinquè escó a Barcelona que li haurien permès passar de 5 a 8 representants al parlament espanyol. Malgrat tot, ha tret pit assegurat que "Ciutadans ha competit amb partits hegemònics a Catalunya" i que ho demostra el fet d'haver guanyat a Convergència a Barcelona i d'haver quedat "a poc més de dos punts del PSOE" en unes eleccions espanyoles.