El president de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar que el seu partit ha fet «història» en aconseguir amb els seus 40 diputats al Congrés convertir-se en «eix d'una nova transició», perquè seran els «dipositaris de la gent de bona fe que vol que Espanya torni a ser decent». Poc abans de les 12 de la nit, Rivera compareixia a l'Hotel Eurobuilding davant els mitjans de comunicació, i assegurava que s'ha confirmat que el seu partit ocupa el «nou centre polític» a Espanya.

El líder de Ciutadans va insistir que el seu partit «pensarà en tots els espanyols i no a dividir en bàndols, a renovar la forma de fer política, i a tractar als espanyols com a adults». Va destacar que amb els seus 40 diputats intentarà representar tots els espanyols, no només al que els l´han votat, perquè tots els ciutadans són els seus «compatriotes».

Ara comença una «etapa d'esperança i il·lusió» perquè 3,5 milions d'espanyols, que els han votat, han decidit que així sigui i que «ja n'hi ha prou de vermells i blaus», va dir.

«Estic convençut que des del nou centre podem dialogar amb els altres, des dels extrems és molt difícil», va dir Rivera, que va assegurar que no «ens cauran els anells per parlar amb qui pensa diferent». En aquest sentit, va apuntar que s´ha demostrat a Espanya i a Europa que «el centre polític, la tercera via existeix i es diu Ciutadans».

Rivera va assenyalar que té la «tranquil·litat, no com altres, de poder dormir tranquil per haver dit la veritat, no haver jugat brut i no pactar amb qualsevol a qualsevol preu».

Va assegurar que «serem decisius per formar unes majories que transformin aquest país», i va insistir que amb els seus 40 diputats intentarà representar tots els espanyols, «no només als que els han votat aquesta nit», i va anteposar Espanya als interessos del partit, al qual també, va dir, «estimem molt».

Rivera es va mostrar convençut que «a partir d'ara es podrà canviar la injusta llei electoral que fa que els vots no valguin igual» perquè ha quedat demostrat que "«els vots de Ciutadans valen la meitat que els del PP i els del PSOE i que els escons els costen el doble «que a aquests partits»