20 de desembre de 2015
20.12.2015
20D

Mas demana als catalans que votin "en consciència" amb el moment "decisiu" que viu Catalunya

El president ha subratllat que caldrà estar "atents" al resultat que es produeixi al Congrés i també "implicats"

20.12.2015 | 13:18
Artur Mas en el moment de votar.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha demanat aquest diumenge als catalans que votin aquest 20-D "en consciència" amb el moment "decisiu" que viu Catalunya. "Ja sé que són eleccions al conjunt de l'estat espanyol però votem a Catalunya i també pensant en Catalunya, i les hores són molt decisives, els moments són molt transcendents. Espero que la gent voti amb plena consciència tenint en compte la transcendència del moment que vivim com a societat", ha dit després de votar. Pel que fa a l'escenari de fragmentació que es pot produir al Congrés, Mas ha subratllat que caldrà estar "atents" al resultat i també "implicats", però no ha volgut anar més enllà.

En declaracions als periodistes després d'haver votat a l'escola Infant Jesús de Barcelona, Mas ha desitjat que la jornada es desenvolupi amb tota normalitat, amb un "civisme total, com és norma de la casa a Catalunya", i amb una gran participació. Al marge d'això, però, el president ha aprofitat també per demanar que els catalans "prenguin consciència del moment decisiu en el qual està Catalunya" tot i que siguin eleccions generals.

Pel que fa a l'escenari que s'obrirà al Congrés després del 20-D, Mas no s'ha volgut pronunciar a l'espera que saber quin serà el resultat, però sí que ha reconegut que "no serà el mateix una cosa que una altra en tots els sentits". El president s'ha limitat a dir que caldrà estar "atents i també implicats" des de Catalunya.

Ja en un to més distès, Mas ha apuntat que li hagués agradat veure la final del Mundial de Clubs entre el Barça i el River Plate, i ha explicat que només ha pogut fer un cop d'ull quan sortia de casa, ja que un fill seu el tenia posat a la televisió.

Després de votar, el president dinarà en família, com gairebé cada diumenge, i després anirà al seu despatx de la Generalitat per seguir "alguns esdeveniments" i acabar feina "pendent". Sobre les 20 hores anirà a la seu electoral de Democràcia i Llibertat per seguir els resultats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent