17 de desembre de 2015
17.12.2015
Campanya

Surroca critica Xuclà per "ser incapaç de fer propostes"

La cap de llista d'Unió per Girona assegura que el discurs de DL és "contradictori" quan defensa alhora independència i negociació a Madrid

17.12.2015 | 21:50
Montse Surroca i Pere Maluquer

La cap de llista al Congrés d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha carregat contra el candidat de Democràcia i Llibertat (DL), Jordi Xuclà. Surroca l'ha acusat d'estar-se "lamentant constantment de l'abandonament de l'Estat a Girona" però ser "incapaç de fer propostes" per posar-hi fi. Per a la candidata, l'actitud de Xuclà va en sintonia amb el discurs "contradictori" de DL, que al mateix temps defensa independència i negociació al Congrés. "De què carai es lamenta Xuclà si, en definitiva, vol anar a Madrid a desconnectar del tot, i a més ho vol fer en divuit mesos?", s'ha preguntat Surroca. La candidata ha contraposat la postura de DL amb la d'Unió, que ja ha aconseguit "remoure consciències" amb la proposta per defensar l'escola concertada.

Montse Surroca ha atacat directament el candidat de DL i militant de Convergència Jordi Xuclà. L'escissió de la federació de CiU i les postures enfrontades entre els dos partits ja es van fer evidents durant els actes centrals de les dues forces a Girona (l'un amb Artur Mas i Francesc Homs, i l'altre amb Josep Antoni Duran i Lleida). Però avui Surroca ha volgut insistir-hi.

I ho ha fet carregant contra Xuclà, a qui ha acusat de "lamentar" de manera reiterada "l'abandonament de l'Estat a Girona" però, per contra, "ser incapaç de fer propostes" per solucionar els greuges. "De què carai es lamenta si vol anar a Madrid a desconnectar del tot i, a més, fer-ho en divuit mesos?", s'ha preguntat Montse Surroca.

En la mateixa línia, la candidata d'Unió també ha criticat el discurs "contradictori" de DL. "Dilluns aposten per la declaració unilateral d'independència, i dijous en canvi defensen el diàleg i el pacte", ha afirmat Montse Surroca.

Davant d'això, la cap de llista ha esgrimit les diferents propostes que Unió ha fet durant aquesta campanya. I com a exemple, Surroca hi ha posat la de la defensa de l'escola concertada. "Celebrem que a Convergència això hagi remogut consciències; gràcies a Unió hem posat aquest tema a debat, reiterant que mai mercadejarem amb el model d'escola i de país", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent