El cap de llista al Congrés del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha assegurat que els socialistes garantiran "el poder adquisitiu de les pensions". El candidat ha criticat durament l'executiu de Mariano Rajoy per haver "buidat la guardiola" que el PSOE va deixar l'any 2011. Lamuà ha recordat que els socialistes van deixar el fons de reserva de la Seguretat Social amb gairebé 70.000 MEUR, dels quals el "govern de Rajoy se n'ha polit gairebé la meitat". Per revertir la situació, el cap de llista al Congrés defensa la fórmula amb què el PSOE es presenta al 20-D. "Reformularem i ampliarem les fonts de finançament de la Seguretat Social i augmentarem progressivament l'aportació de l'Estat via impostos", ha promès Marc Lamuà.

El cap de llista al Congrés del PSC ha volgut centrar el seu penúltim missatge de campanya en les propostes socialistes dirigides a enfortir el sistema de pensions. Lamuà ha recordat que, segons les darreres dades de l'INE, a les comarques gironines hi ha 150.000 pensionistes que cobren una pensió mitjana de 840 euros. I que un terç d'ells freguen el llindar de la pobresa.

"En comptes de facilitar-los les coses, el govern de Rajoy ha debilitat el sistema de pensions", ha criticat Lamuà. I per fer-ho més palès, el cap de llista socialista ha recordat que el PP "ha desvinculat" la revalorització de les pensions de l'IPC i ha aplicat "nous copagaments" als pensionistes per accedir als medicaments.

Tot plegat, subratlla Lamuà, ha suposat un pèrdua de la capacitat adquisitiva del col·lectiu de gairebé 5 punts. "A més, la nova fórmula per calcular la revalorització de les pensions, imposada pel PP el 2013, suposarà una pèrdua de poder adquisitiu de les pensions d'entre un 14 i un 26% durant els propers quinze anys", hi ha afegit.

"La gestió del PP al govern ha buidat la caixa de les pensions", ha advertit el cap de llista gironí. "El govern de Rajoy s'ha gastat la meitat del fons de reserva de la Seguretat Social, l'anomenada guardiola de les pensions, que els socialistes vam deixar amb gairebé 70.000 MEUR l'any 2011", ha criticat Marc Lamuà.

"Els principals perjudicats"

"Cal recordar que l'arribada del PP i CiU als governs d'Espanya i de Catalunya va suposar el desmantellament de la Llei de la Dependència, i els pensionistes n'han estat i en són els principals perjudicats", ha dit per la seva banda la número 1 al Senat, Cristina López. La candidata al Senat ha tirat de xifres per recordar que a Catalunya els beneficiaris d'ajudes per a la Dependència han passat dels 140.491 (entre el 2007 i el 2011) "als tan sols 7.456" (per al període 2012-2014).

Garantirem el poder adquisitiu de les pensions", han permès Lamuà i López. I han conclòs: "I ho farem reformulant i ampliant les fonts de finançament de la Seguretat Social, i també amb l'augment progressiu de l'aportació de l'Estat via impostos".