17 de desembre de 2015
17.12.2015
Campanya

En Comú Podem demana cedir per a lloguer social els 6.000 pisos que té a Girona

La cap de llista, Dolors Terradas, defensa que aglutinen a la candidatura persones de moviments en contra dels desnonaments

17.12.2015 | 21:46
Dolors Terradas i Wilder Palacio

La cap de llista d'En Comú Podem per Girona, Dolors Terradas, ha assegurat que cal una llei que obligui que, de manera "immediata", la Sareb hagi de cedir els habitatges que té buits per a lloguer social. Segons Terradas, a la demarcació hi ha 6.010 pisos en mans del banc dolent que han de posar-se a disposició de la Generalitat i dels ajuntaments per facilitar a les persones sense llar que hi puguin viure amb un lloguer que s'adapti als seus ingressos. Terradas reivindica que el tema de l'habitatge és prioritari per a la formació i treu pit defensat que a En Comú Podem hi ha candidats que procedeixen de moviments de lluita en contra dels desnonaments. "Hi ha gent amb molta experiència i ganes de lluita", ha dit.

Per a En Comú Podem, el tema de l'habitatge és un dels punts importants del seu programa. Per això, la cap de llista, Dolors Terradas, ha exposat algunes de les propostes des de la plaça dels Colors, a Salt, una zona fortament castigada per la crisi econòmica i on la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha hagut d'actuar en nombroses ocasions per aturar algun desnonament.

Des d'allà, Terradas ha dit que una de les primeres iniciatives que s'ha d'aprovar és una llei a nivell estatal que obligui la Sareb "de manera immediata" a cedir per a lloguer social els pisos que té buits. Segons la formació, en el cas de la demarcació de Girona, tenen coneixement de 6.010 immobles.

El partit té clar que cal una llei per regular aquesta cessió de pisos i que la Sareb es vegi obligada a complir-la. "Si no es regula per llei sempre hi pot intervenir el banc o el govern de torn per evitar que aquesta cessió sigui efectiva", ha alertat. Terradas afegeix que aquestes mateixes mesures s'han d'aplicar també a la resta de bancs per evitar que siguin "fons voltors" els que comprin aquests pisos. "No podem permetre que els bancs facin negoci posant a la venda un pis que s'ha comprat dues vegades", ha declarat Terradas, que assenyala que aquests pisos són, sovint, de persones que, un cop han perdut l'habitatge, han de seguir pagant la hipoteca.

Per evitar-ho, des d'En Comú Podem també creuen que cal impulsar una llei que estableixi de manera general la dació en pagament.

Terradas ha defensat que el seu partit és el que està "més ben representat" per lluitar contra els problemes derivats de l'habitatge. Segons recorda, molts membres de la candidatura han estat en la lluita activa en contra dels desnonaments i, per això, creu que poden aportar coneixement i idees.

"Els desnonaments no entenen de nacionalitat, hem de tenir eines per combatre'ls perquè considerem que l'habitatge és un dret i no un negoci", ha afegit el número 6 de la candidatura, Wilder Palacio.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent