El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, ha apel·lat els votants gironins perquè el proper 20 de desembre deixin sense representació al Congrés el PP i "la seva marca blanca: Ciutadans". El candidat diu que algunes enquestes indiquen que la demarcació podria "mantenir la bona tradició" de deixar fora el PP i ha apel·lat novament al "vot útil sobiranista". "Del resultat del 20D depèn que Girona sigui una demarcació que enviï representants a Madrid que vagin a favor dels interessos de Catalunya", ha manifestat. Segons Xuclà, la suma de PP i Ciutadans representa allò "diametralment oposat" al que defensa la seva formació sobre el futur polític de Catalunya.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, ha fet una nova crida al vot sobiranista i ha reflexionat sobre el que podria suposar que el PP i Ciutadans aconseguissin representació per la demarcació. De fet, el PP només ha aconseguit representació per Girona en dues ocasions, la darrera el 2011.

Xuclà ha animat els votants gironins a invertir aquesta tendència i ha assegurat que també cal deixar sense representació el partir d'Albert Rivera. "Que no es despistin amb la marca blanca del PP en què s'està convertint Ciutadans", ha manifestat.

Segons el candidat, la suma de diputats del PP i de Ciutadans representa "allò diametralment oposat" al que defensa la seva formació sobre l'autogovern de Catalunya, sobre el mandat del Parlament de Catalunya i sobre "la continuïtat d'allò que el poble de Catalunya va expressar el 27S". Per això, ha instat els gironins a apostar per la seva formació i perquè, segons Xuclà, defensaran els interessos de Catalunya. "Del resultat del 20D depèn que Girona sigui una demarcació que enviï representants a Madrid que vagin a favor dels interessos de Catalunya", ha manifestat.

El candidat ha demanat als gironins que el 20D facin possible que hi hagi una "representació forta" del sobiranisme a les comarques gironines i ha recordat que el passat 27 de setembre va ser aquesta la demarcació que més àmpliament es va expressar en favor de la independència.

Mesures en favor dels pescadors

El cap de llista al Congrés per Girona s'ha reunit aquest dilluns amb representants de la Confraria de Pescadors de Roses (Alt Empordà) i també ha visitat diversos comerços del municipi. L'ha acompanyat el conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, el diputat Carles Pàramo i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Xuclà ha destacat que el programa electoral de Democràcia i Llibertat ha incorporat les demandes sobre el model de pesca del Mediterrani que els pescadors estan fent des de fa temps. "Som gent que fem un programa molt a prop de les demandes del territori, dels ciutadans i dels 750.000 habitants de les comarques gironines", ha afegit el candidat.