La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha explicat aquest diumenge algunes de les propostes en matèria de polítiques per a les famílies. Segons ha reivindicat, la formació "ha estat i estarà sempre" al costat de les famílies. Per això, Unió aposta per les polítiques de suport a les famílies i, entre d'altres, proposa ampliar de dues a sis setmanes el permís de paternitat i també augmentar a 1.200 euros anuals la prestació econòmica per fill a càrrec. Surroca, que ha fet una passejada electoral pel mercat de Sant Gregori (Gironès), ha assegurat que les famílies són "el puntal" de la societat en moment de crisi econòmica i que, per això, cal contribuir al seu benestar i facilitar la conciliació.

La cap de llista d'Unió per Girona, Montse Surroca, ha reiterat "el compromís" del partit amb les famílies i ha assegurat que aquest compromís queda reflectit en les diferents propostes que el partit inclou en el seu programa electoral.

Entre aquestes, Surroca ha explicat que demanen augmentar de dues a sis setmanes el permís de paternitat per tal d'ajudar els pares en les primeres setmanes de vida dels fills. Aquesta ampliació també s'aplicaria en casos d'adopció o acolliment.

Una altra de les propostes és la d'augmentar a 1.200 euros anuals la prestació econòmica per fill a càrrec. Unió proposa, a més, elevar el topall per poder rebre aquesta prestació als 25.400 euros anuals d'ingressos bruts.

"Unió sempre ha estat i estarà al costat de les famílies que, en els moments de dificultats i de crisi, han estat i són el puntal de moltes persones per poder tirar endavant", ha reivindicat Surroca. La cap de llista ha remarcat que cal posar en marxa iniciatives que facilitin la conciliació de la vida familiar i laboral per tal que la natalitat creixi. "Considerem que aquesta conciliació és clau per fomentar la natalitat", ha manifestat.

Altre iniciatives que Unió planteja en aquest àmbit són, per exemple, establir el concert educatiu en les escoles bressol de P1 i P2, vetllar per tal que l'Estat mantingui la seva participació en el finançament de les llars d'infants o crear un fons estatal per a les comunitats autònomes d'ajuts a les famílies en concepte d'escolarització i alimentació en el primer cicle d'educació infantil.