13 de desembre de 2015
13.12.2015
Campanya

Lamuà vol més finançament per als Serveis Socials dels municipis gironins

El cap de llista assegura que si governa el PSOE derogaran la Llei Arsal i milloraran els recursos que es destinen als ajuntaments

13.12.2015 | 18:09
Marc Lamuà fent campanya a Girona.

El cap de llista del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha assegurat que cal reformar el sistema de finançament local i, especialment, dotar els ajuntaments de més diners per afrontar les situacions que diàriament atenen als Serveis Socials. Segons el cap de llista, els ajuntament són la primera administració on el ciutadà va a picar a la porta quan té problemes i, per tant, cal que tinguin més recursos per poder atendre les emergències energètiques, d'habitatge o d'alimentació, entre d'altres. Des del PSC gironí recorden el compromís del presidenciable, Pedro Sánchez, que ha assegurat que derogarà la Llei Arsal i millorarà el finançament dels ajuntaments amb una nova llei "consensuada" amb la resta de grups.

Una de les lleis més polèmiques que ha aprovat aquesta legislatura el PP ha estat la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, coneguda com a Llei Arsal. Per al cap de llista del PSC per Girona, Marc Lamuà, aquesta ha estat una llei que "ataca frontalment" les competències i funcions del món local.

Lamuà ha recordat que el municipalisme "és una marca de la casa dels partits socialistes" i que, per tant, un dels compromisos electorals del partit a nivell estatal és derogar aquesta llei per tal de substituir-la per una de nova que buscaran consensuar amb el màxim nombre de forces polítiques. Un dels objectius del socialistes és que els ajuntaments tinguin més recursos i estiguin "empoderats" per afrontar les necessitats dels seus veïns.

"No pot ser que els alcaldes i regidors no puguin respondre a les demandes dels veïns perquè l'Estat els té lligats de mans i peus", ha lamentat el cap de llista. Per a Lamuà, un dels principals aspectes a solucionar és el dels Serveis Socials municipals.

Segons remarca, la crisi ha "desbordat" les oficines dels diferents municipis que, amb l'aplicació de l'Arsal, es troben que no poden contractar nou personal. "Quan anem a visitar municipis tots ens diuen que tenen els Serveis Socials desbordats i que necessitarien més recursos i més personal", ha manifestat.

Lamuà recorda que els ajuntaments són "la primera trinxera" on els ciutadans van a demanar ajuda i que l'Estat ha de fer un nou sistema de finançament per garantir recursos suficients per atendre les necessitats dels ciutadans. Per això, la nova llei que proposen els socialistes neix de la voluntat d'assegurar una dotació econòmica per a les competències que depenen dels ajuntaments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent