El cap de llista al Congrés del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha apel·lat aquest divendres a la "capacitat de diàleg i acord" dels socialistes com la garantia per resoldre "el conflicte entre els nacionalismes català i espanyol i l'encaix de Catalunya a Espanya". "Som alternativa als nacionalismes que tan de mal estan fent a la 'res publica' catalana i de l'Estat", ha afirmat. A més, Lamuà ha reiterat que el programa dels socialistes "és l'única garantia de recosir allò que ha trencat el nacionalisme i permetre que l'Estat i Catalunya afrontin amb garanties els propers 30 anys".

El candidat socialista ho ha manifestat aquest divendres a Sant Feliu de Guíxols en un acte al Centre Cívic de Vilartagues, davant de prop d'un centenar de persones, en el qual també hi ha intervingut el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el primer secretari de la federació dels socialistes de les comarques gironines, Juli Fernández, i la regidora i candidata guixolenca al Congrés, Laura Serrano.

Lamuà ha insistit en què el govern socialista derogarà la reforma laboral imposada pel PP i que

emprendrà mesures per millorar les condicions dels treballadors "que les polítiques dels populars han deteriorat durant els darrers quatre anys".

En referència a les comarques gironines, el candidat socialista s'ha referit també a la necessitat de modelar un nou model turístic que permeti la desestacionalització de la temporada i l'enfortiment de l'oferta sobre la base de l'aprofitament de les condicions naturals del territori. "El programa socialista és sensible a aquesta necessitat perquè coneixem el territori i sabem que cal un impuls al sector turístic", ha precisat.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha insistit en el fet que "el canvi és imprescindible a Catalunya". "O trobem algú capaç de dialogar i trobar una solució a l'embolic que ens han organitzat Rajoy i Mas o estem perduts". Iceta, que ha situat Ciutadans en l'orbita de la dreta i ha criticat que Podemos ataqui el PSOE "perquè s'equivoca d'adversari", ha demanat el compromís dels militants per fer campanya a favor dels socialistes. "En un dia ens juguem quatre anys. No podem dir el dia de les eleccions que ens ha faltat una setmana. Tenim una setmana per davant", ha dit Iceta. "No ens deixem enganyar per les enquestes perquè el que és important importa és el moment del vot", ha sentenciat.