El cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, ha qualificat de "lamentable" que les comarques gironines, "amb el 117% de renda per càpita de l'Estat" estiguin a la cua de la inversió. "Som el penúltim territori en inversió estatal en l'exercici 2016", ha dit el candidat. Xuclà ha lligat aquesta afirmació amb la situació que es viuria si Catalunya fos un estat propi. "El PIB per càpita de Catalunya és de 29.400 euros i supera en onze punts la mitjana de la Unió Europea, mentre que l'estat espanyol ocupa la tretzena posició, amb un PIB per càpita sis punts inferior a la mitjana", ha dit. El candidat, que s'ha reunit amb l'executiva de la Cambra de Comerç de Girona, ha agraït que "el món empresarial" hagi fet "un pas cap a la desconnexió demostrant que la seva iniciativa no té fronteres".

Missatge en clau estrictament econòmica el que ha volgut llançar aquest dijous el candidat de Democràcia i Llibertat per Girona. Acompanyat del conseller d'Empresa en funcions, Felip Puig, Jordi Xuclà s'ha reunit avui amb l'executiva de la Cambra de Comerç de Girona i amb empresaris de diferents sectors. Durant les diferents trobades, Xuclà els ha agraït haver fet "un pas cap a la desconnexió" i demostrant que la seva iniciativa empresarial "no té fronteres".

El cap de llista al Congrés ha volgut emfatitzar el seu missatge desgranant quin seria el PIB català si el país fos independent. "El PIB per càpita a Catalunya és de 29.400 euros i supera en onze punts la mitjana de la Unió Europea, mentre que l'estat espanyol ocupa la tretzena posició, amb un PIB per càpita sis punts inferior a la mitjana", ha dit. Segons Xuclà, "és lamentable que les comarques gironines, amb el 117% de renda per càpita de l'estat espanyol, siguin les penúltimes en inversió estatal en l'exercici 2016".

I aquí, el candidat de Democràcia i Llibertat ha fet memorial de greuges. Ha recordat que la classe mitjana "cada cop està més empobrida", i que les pimes -la base del teixit productiu gironí- cada vegada estan "més ofegades". A més, Xuclà tampoc ha passat per alt que a les comarques gironines el cost de la vida és "un 30% superior a d'altres zones de l'estat espanyol".

Amb aquest escenari, el candidat al Congrés per Girona manté que cal "una política econòmica per a un creixement de llarg termini, innovador i sostenible". Jordi Xuclà destaca que "només podrem aconseguir un model econòmic puixant com Àustria o Dinamarca amb la plena sobirania de Catalunya".

"Ofensiva d'ofec financer"

El candidat al Congrés per Girona s'ha reunit amb representants de la Cambra de Comerç de Girona i ha fet una trobada amb empresaris a Llagostera (Gironès), conjuntament amb el conseller d'Empresa. Durant la reunió, Xuclà ha subratllat que "el govern del PP ha dut a terme una ofensiva d'ofec financer contra Catalunya, cosa que ha provocat que el país hagi hagut de fer front a la crisi en condicions molt adverses". Xuclà hi ha afegit que "és clau disposar d'unes infraestructures potents per garantir la competitivitat empresarial".

En relació a les polítiques d´ocupació, considera que "l'única manera de fer front a les elevades taxes d'atur que pateix Catalunya és per mitjà d'instruments d'Estat que permetin portar a terme polítiques actives i passives d'ocupació". Jordi Xuclà recorda que "la classe mitjana ha quedat reduïda i molt tocada" i que cal impulsar polítiques per millorar els salaris dels treballadors. "Així mateix, ens cal un nou enfocament que vinculi el creixement i la recuperació econòmica amb una distribució justa de la riquesa", conclou.