Un suposat cas de corrupció a les files del PP ha irromput aquest dimecres en campanya quan El Mundo i la Cadena Ser han publicat que el diputat del PP per Segovia al Congrés Pedro Gómez de la Serna, i l'ambaixador a l'Índia Gustavo de Arístegui, 15.000 euros al mes i fins el 5% de l'obra col·locada de mans d'empreses contractistes espanyoles. Segons la Ser estan essent investigats per part de la Fiscalia arran d'una denúncia d'una filial de l'empresa i El Mundo explica que van ingressar com a mínim 737.000 euros per les seves activitats com a aconseguidors de contractes a Argèlia. Tots dos han assegurat que tenien el permís del Congrés per fer les seves activitats, han assegurat que estan al corrent en el pagament dels impostos i han negat cap tipus d'irregularitat.

El diari ha estirat el fil de la declaració d'activitats que Gómez de la Serna va presentar al Congrés al 2012, quan va afirmar que era administrador únic de la societat Scardovi SL, de la què té el 51% del capital social, i que aquesta era una empresa de consultoria. Aquesta empresa societat treballa amb Karistia, una altra que és propietat de l'ambaixador d'Espanya a l'Índia i totes dues, segons E Mundo, han cobrat en els últims anys comissions milionàries gràcies a la seva tasca com a lobby per a empreses espanyoles a Àfrica i Llatinoamèrica.

Tots dos haurien registrat conjuntament l'empresa Voltar Lassen a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques i aconseguien contractes públics mitjançant influències i comissions. Entre altres, haurien aconseguit dues grans obres públiques per a la constructora espanyola Elecnor a Argèlia, fet que els va generar 737.000 euros en comissions i un cànon de 15.000 euros al mes. Altres ngocis es van dur a terme a Ghana, Congo, Argèlia, Jordània, Panamà o Perú.

En la seva declaració de béns al Congrés De la Serna hauria ocultat part d'aquests diners i va apuntar que rebia 67.409 euros anuals com a administrador de Scardovi i 47.134 com a advocat, malgrat que els comptes de l'empresa posen de manifest que l'empresa va guanyat 137.817 euros el primer any després de pagar impostos i sous. Arístegui, per la seva banda, v crear la societat quan era diputat al Congrés i va passar-ne la gestió al seu fill quan va ser nomenat ambaixador a la Índia.