El número 2 al Senat de Ciutadans (C's) per Girona, Marc Tarrús, ha assegurat que el partit s'ha fixat com un dels objectius reduir l'IVA del sector cultural i rebaixar-lo al 7%. Tarrús assegura que "desfer la pressió fiscal als artistes és un deure ineludible dels nostres governants" i que el seu partit té clar que "cultura és riquesa i cal fomentar-la". Per reactivar el sector, el número 2 també proposa que les quotes que paguin els autònoms del sector es modulin en funció dels beneficis que obtinguin, prenent com a referència el salari mínim interprofessional". "Ciutadans vol posar fi a la precària situació en què es troba la cultura i els seus creadors", ha assegurat Tarrús, que a més de professor també és poeta i escriptor.

Ciutadans (C's) per Girona ha escollit el número 2 de la seva candidatura al Senat per presentar les propostes que defensa el partit per al sector cultural. Marc Tarrús, que va després d'Héctor Amello a la candidatura, és docent de professió, però també escriptor i poeta. Per revitalitzar el sector, proposa reduir l'IVA cultural (actualment, al 21%) i donar avantatges fiscals als autònoms que en viuen.

"Cultura és riquesa social i motor de creixement econòmic en països del nord d'Europa; si volem assolir un PIB cultural competitiu hem de reduir les taxes impositives als nostres artistes i a les indústries culturals que els recolzen i els donen a conèixer", ha assegurat Tarrús. "Per això, creiem que un IVA reduït del 7% i una quota d'autònoms en funció dels seus beneficis per sobre del salari mínim interprofessional pot ser decisiu per a l'economia d'un sector seriosament perjudicat per les polítiques fiscals del govern", hi ha afegit.

"Ciutadans vol posar fi a la situació precària en què es troba la cultura i els seus creadors", ha dit el número 2 de la candidatura al Senat per Girona. "Desfer la pressió fiscal als artistes és un deure ineludible dels nostres governants", ha conclòs.