"Avisem la ciutadania que votar PP, Unió i Ciutadans és votar en contra dels drets de les dones i dels col·lectius de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals". Aquest és el missatge que des d'En Comú Podem han enviat a l'electorat gironí. Segons el número 2, Joan Luengo, els partits de dretes han "retallat" drets d'aquests col·lectius amb mesures com la reforma de la llei de l'avortament o les retallades a la llei de la dependència (que suposa més feina per a les dones que, tradicionalment, són les que tenen cura de la gent gran). Des de la coalició defensen que fa anys que treballen "a peu de carrer" per defensar els drets dels col·lectius LGTB i ho contraposen a d'altres partits que, segons afirmen, només se'n recorden d'ells quan arriben eleccions.

Des de la candidatura gironina d'En Comú Podem han volgut posar el focus en els col·lectius que asseguren que ho han passat pitjor durant els quatre anys del govern del PP. "La crisi té cara i rostre de dona", ha manifestat el número 2 de la llista, Joan Luengo, que ha enumerat alguns dels problemes que afronta el col·lectiu.

Segons remarca, l'atur s'ha incrementat més entre les dones i algunes retallades han fet més mal en aquest col·lectiu. És el cas de la llei de dependència que, segons Luengo, fa que cada vegada recaigui més pes en les dones que han de tenir cura de persones dependents que han perdut les ajudes. A més, ha assenyalat també que amb la reforma de la llei de l'avortament el PP es va "inventar" un debat que no existia al carrer per "desviar l'atenció" d'altres problemes que afectaven la ciutadania.

Per tot plegat, des d'En Comú Podem han demanat a les dones i als membres de col·lectius de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) que no votin les forces de dretes. "Avisem la ciutadania que voltar PP, Unió i Ciutadans és votar en contra dels drets de les dones i dels col·lectius LGTB", ha manifestat Luengo.

Un pla de xoc contra la precarietat laboral femenina

Davant d'aquesta situació, la formació ha explicat alguna de les seves propostes. Segons la número 3 de la candidatura, Montserrat Moliner, hi ha polítics que se'n recorden d'aquests col·lectius "només quan vénen eleccions". "Des d'En Comú Podem fa anys que treballem a peu de carrer per defensar els drets d'aquests col·lectius", ha reivindicat.

Moliner ha explicat que alguna de les mesures per garantir la igualtat entre homes i dones passa per impulsar un pla de xoc contra la precarietat laboral femenina. Segons ha explicat, la "bretxa salarial" entre homes i dones fa que el col·lectiu femení treballi un mes i mig l'any de manera gratuïta. "Com que els homes cobren més que les dones per la mateixa feina, les dones estem treballant gratis des de mitjan de novembre fins a finals d'any", ha lamentat.

La formació també vol treballar per eradicar la violència masclista i també per "despenalitzar" la interrupció voluntària de l'embaràs.