La cap de llista del PPC al Congrés per Girona, Concepció Veray, ha promès prioritzar els ajuts a les famílies més vulnerables durant el proper mandat. La cap de llista ha recordat que, per a l'any vinent, ja hi ha pressupostats 46 MEUR que aniran directament a fer front a aquestes necessitats. Una quantitat que s'incrementarà amb el desenvolupament del Pla integral de suport a les famílies, que preveu destinar 16.335 MEUR a diferents mesures. Veray ha criticat que, durant el darrer mandat Zapatero, els socialistes van "anar en contra de les famílies", fins i tot tirant enrere el xec nadó que ells mateixos van crear, i ha defensat Rajoy com "l'única manera d'evitar un tripartit d'esquerres a Madrid" format per PSOE, Podemos i Ciutadans (C's).

La candidata popular per Girona ha volgut centrar aquest dilluns el seu missatge de campanya en la política "de suport a les famílies" que l'executiu del PP ha fet al llarg del mandat. Concepció Veray ha criticat, ja d'entrada, que durant l'últim govern Zapatero aquestes polítiques "van ser inexistents" i que els socialistes van "retallar fins a un 92% els programes i projectes de suport a les famílies".

Fins i tot, ha subratllat Veray, el PSOE va arribar a tirar enrere el xec nadó de 2.500 euros, una de les mesures que havia impulsat el mateix Zapatero. "Els socialistes van legislar sense tenir en compte les repercussions que això podia tenir per al nucli més important de la nostra societat, que és la família", ha afegit Veray.

Davant d'això, la cap de llista del PPC per Girona hi ha volgut contraposar les polítiques engegades pel govern Rajoy durant aquests darrers quatre anys a la Moncloa. "El Partit Popular ha invertit totalment la manera de fer dels socialistes, fent polítiques actives i transversals en suport a les famílies", ha dit Concepció Veray.

I com a exemples de gestió, la candidata s'ha referit al Pla de suport a la infància i a l'adolescència, al Pla d'inserció social 2013-2016 (on s'han destinat 136.500 MEUR) i al Pla integral de suport a les famílies. Un document, aquest darrer, que abasta fins al 2017 i que "ara tocarà desenvolupar amb diferents mesures", a les quals s'hi destinaran 16.335 MEUR.

El pla inclou mesures per fomentar la conciliació, l'atenció a la maternitat, afavoreix la solidaritat intergeneracional i garanteix el suport a les famílies amb especials necessitats. Entre les accions, ha precisat Veray, hi haurà ajudes "destinades a aquelles famílies que ho passen més malament".

La cap de llista també ha volgut recordar que, precisament, durant els darrers anys s'han incrementat les quantitats que l'Estat ha destinat directament a les famílies més vulnerables. "El 2014 van ser 17 MEUR, aquest any s'ha elevat fins als 32 i per al 2016 n'hi ha pressupostats 48", ha concretat la cap de llista.

Risc d'un "tripartit d'esquerres a Madrid"

Concepció Veray, que avui ha fet campanya al barri de la Font de la Pólvora, també ha volgut advertir del risc que suposa que el proper 20-D hi hagi "un tripartit d'esquerres a Madrid" format per PSOE, Podemos i C's. Per a la candidata, les llistes d'Albert Rivera s'han de posar dins aquest sac perquè Ciutadans "al seu programa es ven com un partit de centreesquerra".

"A Catalunya, malauradament, ja sabem quina és l'experiència d'un tripartit d'esquerres; i ara, aquest risc es pot reproduir a Madrid, cosa que suposaria conseqüències nefastes", ha dit. "Les polítiques destinades a la família, com la resta que venien d'una situació límit i inexistent amb el PSOE, poden estar en risc", ha conclòs Veray, assegurant que l'única manera d'evitar-ho es votar Rajoy a les urnes el proper 20-D.