El president de la Generalitat en funcions i de CDC, Artur Mas, ha advertit del risc que el sobiranisme es quedi a casa el 20-D, especialment aquells que estan "desconcertats o confosos" per la manca d'acord amb la CUP. "Tot sobiranista d'aquest país que ha estat a qualsevol de les manifestacions, que va votar sí-sí el 9-N i que ara no ens vagi a votar, que no voti per la sobirania de Catalunya també el 20-D, està regalant el vot al PP, a C's i a tots aquests que després utilitzaran aquests vots per enfonsar-nos i escanyar-nos", ha advertit. En l'acte d'enganxada de cartells al pavelló Nova Icària, el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs ha cridat a "parar els peus" a un PP que té una "voluntat inequívoca d'humiliar" i s'amaga darrere dels tribunals per no dialogar.

Mas ha començat el seu discurs reconeixent que pot haver persones que en aquesta arrencada de campanya estiguin una mica "confoses, desconcertades per tot el que ha passat i el que està passant". El president en funcions ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que hi hagi eleccions o investidura, el procés continua endavant. "Encara que estiguem una mica embardissats, encara que haguem ensopegat una mica amb les negociacions, que es poden fer complicades, distorsionades, difícils, tingueu ben present que el que tenim entre mans ha de sortir bé, sortirà bé i al final, amb investidura o amb eleccions, anirem endavant", ha exclamat reiterant el missatge que ja ha apuntat aquest matí en una entrevista radiofònica.

Dit això, ha advertit del risc que tota aquesta gent preocupada per la manca d'acord amb la CUP es quedi a casa. I és que Mas ha garantit que es trobarà una solució a l'atzucac actual i que el procés culminarà, però ha advertit que hi ha una condició, i és que ningú es desmobilitzi.

Ha reconegut que es troba gent que li diu que no té clar si anar a votar el 20-D, precisament per tot el que està passant amb la CUP, però Mas ha advertit que l'única força que té Catalunya és el vot i la mobilització. "És l'única que tenim de debò i és l'única que els preocupa de debò, ara no val cansar-se abans d'hora", ha remarcat.

Mas ha insistit que no val quedar-se a casa el 20-D, i ha apel·lat a tota aquella gent que va participar en les diferents manifestacions independentistes o que van votar sí-sí el 9-N. Tots els que no participin i optin per una opció sobiranista estaran, ha dit, "regalant-li una butlleta de la Grossa o del 'Gordo' al PP, a Ciutadans i a tots aquests".

Per la seva part, Homs, que ha estat presentat per Mas com la seva "mà dreta", ha recriminat al PP que tingui "por" al diàleg i s'amagui darrere les "faldilles" dels tribunals. El candidat de Democràcia i Llibertat li ha reiterat el seu oferiment per fer un cara a cara a Mariano Rajoy i ha constatat que "aquesta gent, a l'hora de la veritat, molt 'blablablà', molt presumir de l'Estat, dels tribunals i de fiscals, però no tenen coratge per seure a dialogar".

Homs ha cridat a "parar els peus" al PP, "a respondre a les urnes aquestes voluntats inequívoques d'humiliació", però també als seus "palmeros", el PSOE, Ciutadans i Podem.

El candidat al Senat, Miquel Àngel Escobar, s'ha referit a les negociacions amb la CUP i ha assegurat que JxSí no renunciarà a Artur Mas. "A veure si s'adonen que deu diputats no poden demanar a 62 que renunciïn al seu candidat", ha conclòs.